Sääripotku - KP-V Monkulat

Kokkola, Hollihaan liikuntahalli

Monkuloille avausottelusta yksi piste mukaan.

FC Sääripotku - KP-V/Monkulat 2-2 (0-2)

Monkulat starttasivat kauden 2020-2021 Futsal-Kakkosen sarjanousijaa vastaan, kun Kokkolan Hollihaassa vastaan asteli FC Sääripotku. Ottelun alku ja oikeastaan koko ottelu alusta loppuun oli vierasjoukkueena toimineen Monkuloiden hallintaa, Sääripotkun tyytyessä puolustamaan ainoastaan puolesta kentästä ja odottaen mahdollisia vastaiskupaikkoja. Monkulat eivät päästäneet Sääripotkun pelaajia oikein edes vastaiskuihin ja lopuista piti huolen maalissa pelannut Joona Vuoti. Ottelun avausmaalin iski kuuden minuutin pelin jälkeen loistavasti jalkansa vapaaksi pelannut Tuomas Puronaho, joka tuikkasi pallon muuten huikean pelin pelanneen Sääripotku-maalivahdin Aki Lyyskin jalkojen välistä maaliin, syöttöpiste merkattiin Jarno Koskiselle. Ottelun ensimmäisen jakson viimeisellä sekunnilla Jussi Mikkola laukoi pallon sivurajasta kohti maalia ja tuomarit näkivät, että pallo osui ennen maaliin menoa juurikin Lyyskin jalkaan, joten pallo vietiin keskelle.

Ottelun toisella jaksolla Sääripotkun valmentaja Marko Takala otti ilmiselvän salijalkapallon opit käyttöön, miestä maalin eteen ja palloa vain pitkänä maalille. Kotijoukkue saikin tällä tyylillä muutaman hässäkän rakennettua maalille. Kuusi minuuttia ennen ottelun päätössummeria pallo pelattiin Sääripotkun kärkimiehelle Yevhen Sabadashille. Monkuloiden pohjapelaajana pelannut Niko Korhonen puolusti sääntökirjojen mukaan, mutta Sääripotkun pelaaja ajatteli laittaa istumaan 10 metrin pisteen kohdille ja tuomari huomasi Korhosen rikkoneen. Sabadash itse asteli pallon taakse ja laukoi aikamoisen moukarin takakulmaan. Jos ottelussa olisi ollut käytössä VAR, olisi tuomio ollut melko varmasti Monkuloille epäsuora vapaapotku ja Sääripotkun pelaajalle keltainen kortti. Kaksi minuuttia ennen loppua iski Monkuloille tuttu mies Joonas Myllymäki, kun hän oli jäänyt kärkkymään pitkää palloa maalin eteen. Pallo tulikin juuri sinne, missä Myllymäki oli ja hän tuikkasi pallon taka-alakulmaan. Näin ottelu päättyi lukemiin 2-2 ja pisteet tasattiin.

Ottelu oli hyvä herätys Monkula-joukkueelle. Kakkosessa ei tule helppoja voittoja, varsinkaan jos syksyn harjoituskerrat ovat jääneet alle kymmeneen.

Seuraavan kerran Monkulat pelaa kotikentällä, kun vastaan asettuu FC Seinäjoki lauantaina 14.11.2020 klo 18:00. Siitä myöhemmin lisää!