KP-V etu, Naisten Futsal-Liiga

FC Sport J - KP-V KP-V

Vamian Hansakampus

Runkosarja päättyi suurinumeroiseen tappioon – Liiga-karsiminen edessä

KP-V etu päätti kautensa runkosarjan osalta Vaasassa. FC Sport J oli maalipaikoissa tehokkaampi ja puolusti tiiviimmin. Vaasalaisten lopullinen runkosarjasijoitus oli seitsemäs.

Kaustislaiset puolestaan häviöstä huolimatta pitävät yhä Liigassa säilymisen avaimia omissa käsissään. Kun FC OPA hävisi omassa ottelussaan FTK Torniolle, KP-V varmisti runkosarjan toiseksi viimeisen sijan. Viimeinen putoaa Futsal Ykköseen suoraan, toiseksi viimeinen karsii. Näin ollen pinkkipaidat pääsevät taistelemaan sarjapaikkansa säilyttämisestä.

KP-V:n otteissa oli lauantaina paljon hyvää, vaikka lukemat lopulta retkahtivat suurinumeroisiksi. KP-V loi hyviä maalipaikkoja ja pelaajien keskinäiset kemiat näyttivät toimivan hyvin.

KP-V:n maalilla nähtiin uusvanha hahmo, kun Tiia-Maria Karvonen aloitti joukkueen maalinsuulla. Karvonen on esiintynyt kaustislaisten maalilla aikaisemmin kaudella, mutta startti oli hänen ensimmäisensä. Karvonen oli kuitenkin voimaton vahvan Sportin edessä, ja ensimmäisen puoliajan puolen välin aikoihin maalille asteli Teresa Delia.

Kotijoukkue juhli ensimmäistä osumaansa noin kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen.

KP-V oli alussa hyvin mukana pelissä ja pyrki hyökkäämään ja prässäämään aktiivisesti. Se onnistuikin, sillä Sportilla oli ottelun alussa vaikeuksia pelin avaamisessa.

Hyvän KP-V paineen jälkeen Sport kuitenkin kuittasi ja siirtyi 2–0-johtoon.

Kaustislaiset kuitenkin kuittasivat osuman nopeasti. Heti seuraavassa vaihdossa Karvonen avasi pitkän pallon Erica Niemelle. Niemi siirsi pallon viereen Nurkkalalle joka tälläsi komean vedon maalikehikoiden kautta maaliin. Tilanne 2–1.

Sport pääsi avausjakson edetessä koko ajan paremmin peliin ja otti sen lopulta haltuunsa. Vaasalaiset kuittasivat hyvän paineistuksen päätteeksi tilanteeksi 3–1.

Heti seuraavassa vaihdossa johto kasvoi jo 4–1:ään. Maalilla seissyt Karvonen oli voimaton hyvältä etäisyydeltä tulleen täydellisen volley-potkun edessä. Sportin neljännen maalin jälkeen maalille vaihdettiin Delia.

Avauspuoliajan puolessa välissä Sport siirtyi jo ratkaisevan tuntuiseen 5–1-johtoasemaan.

Toivoa vierasjoukkueen purjeisiin puhalsi illan toisellaan Nurkkala. Pallo toimitettiin korkeana kohti vastustajan maalia, jossa Nurkkala lopulta onnistui survomaan pallon maaliin ruuhkan keskeltä.

Sport kuitenkin näpäytti vielä ensimmäisen 20-minuuttisen lopulla kaustislaisvieraitaan tehden vielä yhden maalin komealla yksilösuorituksella. Tauolle edettiin 6–2-lukemissa.

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti. Kumpikin joukkue vyörytti hyökkäyksiä hyökkäyksien perään kohti vastustajan kenttäpäätyä. KP-V loi kahdella perättäisellä hyökkäyksellä hyvät maalintekopaikat maalinedustalle, mutta viimeistely ontui.

Toisen puoliajan puolesta välistä eteenpäin kentällä oli vain yksi joukkue. Sport oli todella tehokas syöden peli-ilon kaustislaisten puseroista. Loppulukemat taululla olivat 13–2.