KP-V etu, Naisten Futsal-Liiga

KaDy - KP-V KP-V

Jyväskylä, monitoimitalo

KP-V sai tylyä kohtelua ystävänpäivänä – pinkkipaidoilta nousujohteinen peli

KP-V matkasi aikaisin sunnuntaiaamuna kohti Jyväskylää paikallisen palloseuran Kampuksen Dynamon vieraaksi. Kaustislaiset tarpoivat ennen ottelua kahden ottelun tappioputkessa, mitä pohjanmaalaiset lähtivät katkaisemaan.

KaDy ei osoittanut kaustislaisvierailleen ystävänpäivän erityiskohtelua vaan pelasivat todella raikkaan pelin, jossa KP-V oli enimmäkseen hienoinen vastaantulija.

Ottelu lähti liikkeelle hermostuneesti ja varovasti. Kumpikaan joukkue ei ottanut isoja riskejä avausminuuteilla.

Ottelun avausmaali nähtiin vajaa kolmen peliminuutin jälkeen, kun kotijoukkueen maalivahti avasi pitkän ja hienon avauksen laidassa etenevälle pelaajalle, joka tälläsi komean 1–0-johtomaalin volleylla.

Heti seuraavassa vaihdossa Dynamo lisäsi johtoaan 2–0:een jälleen pitkän avauksen turvin. KP-V-pelaajat eivät päässeet samaan vauhtiin hyökkäävien vastustajien kanssa eikä jyväskyläläisten viimeistely ei ontunut.

KaDyn pelaajat osoittivat hienoa yksilötaitoa pitkin ensimmäistä puoliaikaa: nopeat käännökset pallon kanssa ja taitava pallon liikuttaminen olivat myrkkyä vierasjoukkueelle.

KaDy lisäsi johtoaan 3–0:een kun avauspuoliaikaa oli kulunut hieman alle viisi minuuttia. KaDy-maalivahti Maria Halla-Aho merkkautti maaliin jo illan toisen tehopisteensä: maalivahti avasi jälleen pitkällä heitolla, josta KaDy rokotti hienon haltuunoton ja kääntölaukauksen päätteeksi.

KaDyn neljäs maali syntyi vain 16 sekuntia edellisestä, kun jyväskyläläispelaajan laukaus otti kimmokkeen blokkaavan pelaajan päästä, ja peliväline liiteli KP-V-maalia vartioineen Teresa Delian ohitse.

Myös kaustislaiset saivat maalitilinsä auki avaus 20-minuuttisella, kun Emilia Nurkkala toimitti palloa laidalta maalille, jossa Erica Niemi näytti ohjaavan pallon tyhjään KaDyn nuottaan. Maali merkattiin tilastoihin omaksi maaliksi.

KaDy takoi vielä kaksi maalia ensimmäisen puoliajan jälkipuoliskolla ja liikutteli palloa taidokkaan näköisesti. KP-V ei ollut omalla tasollaan ja KaDy pelasi todella hyvin, joten ensimmäisen puoliajan jälkeen tulostaululla näkyivät tylyt 6–1-lukemat.

Avauspuoliajalla KaDyn pitkät avaukset olivat tervanjuontia kaustislaisille.

Ottelun toinen puoliaika olikin huomattavasti ensimmäistä tasaisempi.

KP-V aloitti räväkästi ja osoitti taistelutahtoa, mitä ensimmäisellä puoliajalla ei juuri ollut aistittavissa.

KP-V:n maalilla nähtiin toisella puoliajalla uusi kasvo, kun Delia otettiin lepovuoroon ja Tiia-Maria Karvonen asteli tolppien väliin. Karvonen aloitti hienosti ja torjui heti puoliajan alkuun vaikean, kohti alakulmaa painuneen laukauksen.

KP-V luo hyvin tilanteita ja tuo palloa keskialueen yli hienosti ja hallitusti.

Kamppailu on tasaista ja KP-V painostaa vahvasti, mutta maalit puuttuvat.

Vierailijat kavensivat pelin 2–6:een todellisella urheiluruutumaalilla. Nurkkala katkaisi KaDyn hyökkäyksen hienolla kurotuksella, Paavola syötti katkosta tulleen pallon poikki kentän Niemelle, joka toimitti siksak-kuvion viimeisen kiemuran Nurkkalalle maalin kulmalle, joka taas viimeisteli komeasti.

KaDy rokotti vielä kertaalleen ottelun loppuhetkillä ja loppulukemat merkattiin numeroihin 7–2.

KP-V pelaa seuraavan ottelunsa ensi viikon lauantaina 20.2. Salossa FC Halikon vieraana.