16
TAM
15.00
KP-V etu, Naisten Futsal-Liiga

KP-V KP-V - Ilves FS  

Kaustinen, Urheilutalo

KP-V ei pystynyt vastaamaan Ilveksen unelmailtaan

Kotijoukkue KP-V ja sarjakakkonen Ilves FS pelasivat erittäin vaihderikkaan ottelun Kaustisen lauantai-illassa. Joukkueiden lähtökohdat otteluun olivat täysin päinvastaiset: sarjanousija kynti tappioputkessa, ja vierasjoukkue Ilves voittoputkessa.

Ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä. Joukkueet kamppailivat tasaisesti ja molemmat vyöryttivät hyökkäyksiä vastustajan maalia kohti.

Ilves piti ottelun alussa enemmän palloa ja loi useita laukaisupaikkoja, mutta kaustislaisten rautainen puolustus kesti. Pinkkipaidat pyrkivät iskemään nopeasti vastaan, mikä avasi maalipaikkoja myös kotijoukkueelle.

Hieman ennen avausjakson puoltaväliä KP-V-kaksikko Essi Rahkonen–Julia Järvelä pääsivät nopeaan vastahyökkäykseen, mutta Ilveksen maalivahti ja puolustus estivät KP-V-maalin syntymisen.

Ensimmäisen 20-minuuttisen puolessa välissä kotijoukkueen toisella ketjukoostumuksella oli hyvä vaihto ja vaihe käynnissä, mutta Ilves piti taitavat KP-V-pelaajat pois parhailta maalintekopaikoilta.

Tasaisen avauspuoliajan ensimmäisen maalin iski kuitenkin vierasjoukkue. Maali syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta.

Nopeasti Ilveksen avausmaalin jälkeen KP-V:n Jenny Le oli tasoittaa ottelun 1–1:een kotijoukkueen vahvan nousun päätteeksi. KP-V:n seuraavassa hyökkäyksessä Emilia Nurkkala kolisutteli tolppia, mutta tätä lähemmäs pinkkipaidat eivät maalintekoa päässeet. Ilveksen maali vaikutti olevan lauantaina kuin noiduttu.

Kotijoukkue pelasi erittäin vahvasti ja tasoitusmaali roikkui ilmassa, mutta palloilu-urheilussa usein kuultu klisee “jos et itse tee, kaveri tekee” toteutui. Ilves meni ottelussa 0–2-edelle puskumaalilla, joka lähti maalivahdin pitkästä avauksesta.

Noin puolitoista minuuttia ennen taukoa Ilves eteni jo 0–3-johtoon kaukolaukauksella. Laukaus meni maaliin KP-V-maalivahdin käsien kautta.

Vain tovi edellisestä ja omissa kolisi jälleen. Ilveksen neljäs maali syntyi kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksen päätteeksi.

Se, mitä tapahtui ottelun toisella puoliajalla, halutaan varmasti unohtaa nopeasti KP-V-leirissä: Ilves takoi ottelun toisen 20-minuuttisen aikana kahdeksan maalia.

Ilves painosti, piti palloa, liikutti pelivälinettä hyvin ja viimeisteli tehokkaasti. Kahden alun pikamaalin jälkeen KP-V pääsi vähitellen mukaan pelin rytmiin, mutta heti pinkkipaitojen pelin parannuttua tamperelaiset löivät lisää vettä myllyyn.

Toisella jaksolla Nea Puumala teki Liiga-debyyttinsä, kun hän asteli maaliin Teresa Delian tilalle. Vaikka Puumala saikin kaivella pallon selkänsä takaa useampaan otteeseen, ei hän voinut maaleille mitään.

KP-V:lla oli paikkansa aukaista illan maalitilinsä, kun muun muassa Nurkkala pääsi yrittämään maalintekoa hyvältä etäisyydeltä viimeisen kympin aikana.

Tylyt 0–12-lukemat eivät kerro kuitenkaan koko kuvaa ottelusta. Ilves oli hyvä, mutta KP-V ei ollut niin pahasti jaloissa, mitä lukemat antavat ymmärtää. Esimerkiksi ensimmäisen puoliajan 18 ensimmäistä peliminuuttia olivat hyvin tasaista vääntöä.

KP-V jatkaa pelejään viikon päästä 23.1. lauantaina Oulussa FC Opaa vastaan.

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista