KP-V etu, Naisten Futsal-Liiga

KP-V KP-V - KaDy

Kaustinen, Urheilutalo

KP-V saalisti avauspisteensä

KP-V saalisti Liiga-taipaleensa avauspisteen viime lauantaina ottelussa jyväskyläläistä Kampuksen Dynamoa vastaan. Varsinainen peliaika päättyi 2–2-lukemiin, ja keskisuomalaiset vetivät pidemmän korren ylimääräisen viiden minuutin pelin aikana.

KP-V tuli sisuuntuneena viikon takaisesta niukasta kotitappiosta, ja kaustislaisryhmä oli jälleen hyvällä pelipäällä kotikentällään.

Kotijoukkue tuli otteluun todella kovalla ryminällä ja oli ensimmäisellä puoliajalla selvästi vahvempi joukkue.

Pinkkipaidat paineistivat ahkerasti vaikeuttaen KaDyn hyökkäyksiin nousua sekä puolustuskannalle jouduttuaan oman pelaajan tarkka pitäminen sitoi vierailijat köysiin.

Ottelun avausminuutilla kotijoukkueen Essi Rahkonen sai oivan maalipaikan päästessään hyökkäykseen KaDyn pohjapelaajan pallonkäsittelyvirheen seurauksena. Avausmaali ei kuitenkaan tästä tilanteesta syntynyt.

Ensimmäisen puoliajan avauskymppi oli täyttä kotijoukkueen hallintaa. Vierailjat pääsivät satunnaisiin vastahyökkäyksiin KP-V:n prässin alta, mutta maalilla vakuuttavasti jatkanut Teresa Delia, uhrautuva puolustus sekä maalitolpat pitivät pallon poissa kotijoukkueen maalista.

Vierasjoukkue piristyi tahmean alun jälkeen ja peli tasaantui jälkimmäisellä kympillä. Avauspuoliajan lopulla vierailijat hallitsivatkin pelivälinettä ja ottelua tehden myös ottelun avausmaalin. Maali syntyi kulmapotkusta keskelle syötetylle vapaaksi jääneelle Vilma Terävälle, joka tälläsi pallon varmasti maaliin.

Ottelun toinen puoliaika oli kokonaisuudessaan varsin tapahtumarikas ja tasainen.

Ensimmäisellä puoliajalla avauspelinsä kanssa tuskaillut KaDy oli tauon aikana löytänyt keinon murtaa kotijoukkueen aktiivinen prässi, ja nyt vierailijat pääsivät rummuttamaan hyökkäyksiä helpommin.

KP-V sortui toisen 20-minuuttisen aikana muutamiin osoitteettomiin syöttöihin, mutta ne eivät näkyneet tulostaululla negatiivisessa sävyssä.

Toisen puoliajan avauskympin lopulla nähtiin erittäin tapahtumarikas puolitoista minuuttinen:

KP-V tasoitti ottelun 1–1:een Rahkosen komean vedon turvin. Julia Järvelä syötti pallon kulmapotkusta alaspäin ja Rahkonen tälläsi vastustamattoman laukauksen tolpan kautta vastustajan maaliin.

Noin 30 sekuntia tästä ja kotijoukkue siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Vastustaja haparoi pallon kanssa keskialueella, eikä Jenny Le jättänyt tätä erhettä hyödyntämättä. Näppäräjalkainen Le nousi maalia kohti ja laukoi pallon tarkasti maaliin.

Eikä aikaakaan, tarkalleen ottaen 25 sekuntia ja peli oli jälleen tasan. KaDy syötteli komeasti ja maalille rynninyt Henni Parkkinen tasoitti ottelun.

Maalin jälkeen KaDy paineisti kovaa ja haki hanakasti johtomaalia, mutta KP-V ei tätä sallinut.

Loput varsinaisesta peliajasta kuluivat molempien joukkueiden tiukan puolustuspelin turvin.

Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 2–2 ja voittajaa siirryttiin hakemaan lisäajalta.

Vierailijat siirtyivät välittömästi lisäajan aluksi ottelussa johtoon. KP-V:lle tuli pieni nukahdus ja Saana Vestola pääsi kuittaamaan kotijoukkuetta.

Vain tovi myöhemmin nähtiin ikävä tilanne, kun vierailijoiden Manta Räsänen loukkaantui maalinedustilanteessa. Toivottavasti pelaaja ei loukannut itseään pahemmin ja kykenee auttamaan joukkuettaan jo ensi lauantain pelissä.

Vierailijat sinetöivät 2–4-loppulukemat tyhään KP-V-maaliin kotijoukkueen hakiessa maalia ilman maalivahtia, pelaten reikäpaitaa.

Kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittiin todella hyviä otteita esittänyt Delia. Vierailijoiden paras pelaaja oli vahvan pelin pelannut Parkkinen.

KP-V:n päävalmentaja Juho Viiperi oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Viiperi nosti erityisesti esiin parantuneen puolustuspelaamisen.