KP-V etu, Naisten Futsal-Liiga

Ilves FS - KP-V KP-V

Kauppi Sports Center 1

Liigakauden avauspinnat jäivät Tampereelle!

Naisten Futsal Liigan kärkijoukkueisiin povattu Ilves otti kotonaan selvänumeroisen voiton sarjanousija KP-V:sta. Tamperelaisten fyysisyys, kova tempo ja pelinopeus vaikutti yllättävän kaustislaiset “housut kintuissa”.

Ensimmäinen Liiga-kamppailu oli varmasti hyvä opetus liigatulokkaille. Vaikka KP-V hävisi ottelun selvällä maalierolla, pystyi se ajoittain pelaamaan tasaisesti Ilveksen kaltaista huippujoukkuetta vastaan.

Kotijoukkue Ilves aloitti ottelun vahvasti ja ensimmäinen kymppi mentiinkin vahvasti kotijoukkueen komennossa.

Ottelun avausmaali merkittiin Ilveksen maalisarakkeeseen. Ilves-maalivahdin pitkä heitto kimposi KP-V-pelaajan puskusta omaan maaliin.

Ilves iski ottelun 20:een vahvan pyörityksen päätteeksi. Kotijoukkue pyöritti peliä kaustislaisten kenttäpäädyssä ja iskivät maalin hienon erikoistilannekuvion päätteeksi.

KP-V:n seurahistorian ensimmäinen liigamaali syntyi ajassa 12.34, vain reilu minuutin kotijoukkueen 2–0-maalin jälkeen. KP-V-pelaajaa rikottiin sääntöjen vastaisesti ja vierailijat pääsivät yrittämään maalintekoa vapaapotkusta hyvältä etäisyydeltä. Pallon taakse astellut Taru Paavola ei epäröinyt, vaan laukoi upean vedon suoraan vastustajan maalin yläkulmaan.

Pinkkipaitojen peli vapautui maalin myötä ja vierailijat haastoivat kotijoukkuetta huomattavasti enemmän mitä ottelun ensimmäisen kympin aikana.

Ilves viimeisteli ensimmäisellä puoliajalla vielä kaksi pikamaalia, ja näin ollen tauolle edettiin kotijoukkueen 4–1-johdossa.

Ottelun toinen puoliaika käynnistyi niin ikään kotijoukkueen komennossa.

KP-V ei kyennyt pitämään yllä ensimmäisen puoliajan jälkimmäisen kympin aktiivista prässäämistä ja rohkeaa pallon kanssa työskentelyä. Ilves iski ottelun ratkaisseet 5–1, 6–1 sekä 7–1-maalit kuuden ensimmäisen minuutin aikana.

KP-V:n itseluottamuksen kannalta tärkeän kavennusmaalin iski ajassa 27.27 Emilia Nurkkala. Nurkkala iski maalin Ilves-maalivahdista katsottuna oikealta laidalta röyhkeän nousun päätteeksi. Maalin syöttäjäksi merkittiin Laura Koskinen.

Ilves iski vielä kaksi maalia toisella puoliajalla ja ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon 9–2-lukemin.

Kotijoukkueen paras pelaaja kauden avauksessa oli tehot 3+2 nakuttanut maajoukkuepelaaja Tiia Juntikka.

KP-V:n parhaimmistoa oli puolestaan seuran ensimmäisen Liiga-osuman iskenyt Paavola.

Kaustislaisryhmän päävalmentaja Juho Viiperi tappiosta huolimatta tyytyväinen mies.

Kaiken kaikkiaan hyvä aloitus. Vastustaja teki kovalla prosentilla maalit meidän merkkausvirheistä.

Vaikka joukkue oli ison osan pelistä puolustuskannalla, näkee pääkoutsi tässä myös positiivisuuden siemenen.