KP-V T09, T13 Kakkonen

KP-V KP-V - GBK/röd  2 - 1

Urheilukenttä N A

Voitto kotiavauksesta.

Maanantaina 30.5.2022 vihdoin käynnistettiin sarja kotipelien osalta. Vesisadekin kunnioitti kotiavausta poissaolollaan. Kioski oli auki, katsomot pullollaan ja pelaajat viritetty huippuunsa juhlapäivää varten.

Ensimmäinen puoliaika lähti käyntiin molempien joukkueiden pyrkiessä pääsemään niskan päälle. Peli alkoi tasaisesti vääntäen, GBK:n hieman hallitessa ottelua, vyöryttäen hyökkäyksiä kohti Sallan vartioimaa Veikkojen maalia. Ensimmäisellä puoliajalla vauhtia tuntui välillä olevan enemmän kuin ajatusta ja varsinkin laitapelaajat joutuivat tekemään hirmuisesti töitä molempiin suuntiin. Vaihtoja tehtiinkin sitä mukaan, kun tytöt alkoivat piiputtamaan. Iida, Lilli, Sara ja Oltsu noudattivat hienosti ennen pelin alkua teroitettua työntekoa, eikä vastustaja päässyt hyvien laitapelaajiensa avulla selkeisiin maalipaikkoihin.

Kun peliä oli takana 18 minuuttia, muodostui keskikentän ja puolustajien väliin liian iso tila, minne GBK sai pelattua pallon. Tarkka laukaus yläkulmaan ja GBK 0-1 johtoon.
12 minuuttia myöhemmin KP-V sai pallon pelattua Liina-Maijalle laitaan joka toimitti pallon maalille. Maalin edustalla Oltsu toteutti Ville Niemisen neuvoa "Jos sä haluat pizzaa, mene pizzeriaan. Jos sä haluat maaleja, mene maalille". Oltsu pelasi itselleen jalan vapaaksi ja hieman onnen kantamoisen kautta pallo maaliin ja tauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

Toiselle puoliajalle ilmestyi entistä sisuuntuneempi KP-V:n mimmit. Tauolla tytöt päättivät, että nyt otetaan ensimmäinen voitto Marianne-paidoista ja joukkue alkoikin vyöryttämään hyökkäyksiä sekä laitojen, että keskustan kautta. Toista jaksoa kun oltiin pelattu 9 min, pelasi Repe pallon Mealle keskustaan joka harhautti puolustajan ja tuikkasi pallon GBK:n maaliin, kotijoukkue 2-1 johtoon. Viimeiset 20 minuuttia oli taas peli vuorostaan GBK:n hallintaa. Varsinkin oikean laidan kautta kokkolalaiset pyrkivät murtautumaan maalintekopaikkoihin. Tytöt pystyivät kuitenkin mahtavasti estämään selkeät maalintekopaikat ja maalilla Salla toimi viimeisenä lukkona olemalla itse varmuus.

Viimein kaivattu loppuvihellys soi ja tytöt pääsivät juhlistamaan kotiavausvoittoa. Peli oli reilua vääntämistä ja kaikki pelaajat tekivät hartiavoimin töitä yhteisen tavoitteen eteen. Valmennuksen näkökulmasta oli myös erittäin hienoa nähdä se, että kentällä tsempattiin kanssapelaajia ja jokainen teki oman parhaansa. Sarja jatkuu viikon päästä maanantaina kun Uudenkaarlepyyn ylpeys NIK saapuu Kaustisen hornankattilaan.