Suunnistus, Kilpailut

KP-V KRV 2022 -

Puolanka

Kainuun Rastiviikko 2022

Kainuun Rastiviikko 2022 Puolangalla alkoi helteisissä tunnelmissa sunnuntaina. Avauspäivän osakilpailusta ykkössijan Pohjan-Veikoille toi jo 52 vuotta sitten miesten pääsarjan kokonaiskilpailun voittanut Matti Kattilakoski, nyt sarjaksi on muuttunut H75. Sami Löfbackan suunnistus sujui myös mallikkaasti, sijoitus 3. sarjassa H45A. Kärkipäähän pääsi myös Timo Mattila sarjassa H60AL, sijoitus 4.

Välipäivän viettoon Kainuun Rastiviikolla löytyy monenlaista tekemistä

Toinen kisapäivä tiistaina meni Pohjan-Veikkojen suunnistajilta pääosin kokemusta hankkiessa. Sami Löfbacka suunnisti neljänneksi, jolla kokonaiskilpailussa ollaan sijalla kolme. Timo Mattilan sija oli kuudes, yhteisajoissa sijoitus on neljäs.

Rastiviikon kolmannen kilpailupäivän torstain sää ei ollut esteenä paremmallekaan menestykselle seuramme suunnistajille. Helteestä oli palattu mukavan tuulenvireiseen 20 asteen lämpötilaan. Timo Mattilan sijoitus sarjassa H60AL oli jälleen neljäs, jolla noustiin yhteisajoissa kolmanneksi. Sami Löfbackan suunnistus sarjassa H45A toi taas kolmannen sijan kuten sijoitus on myös kokonaiskilpailussa. Ero ykköstilaan oli 2.59, mutta 9. rastin 3.35 virhe muurahaispesää etsiessä jätti menestysnälkää myös viimeiselle kisapäivälle.

Viimeinen kisapäivä jatkui Pohjan-Veikkojen suunnistajilla alkuviikon malliin. Päivän päätteeksi yhteisaikojen perusteella kolmannet palkinnot pokkasivat H45 sarjassa Sami Löfbacka ja H60 AL sarjassa Timo Mattila. Matti Kattilakosken päivän sijoitus sarjassa H75 oli neljäs 2.20 voittajan takana. Matkalle mahtui yksi kuuden minuutin pummi, joten vauhti muuten oli kärkeäkin nopeampaa.

Atte Löfbacka oli seurastamme ainoa eliittisarjoihin osallistunut ja pääsi viimeisenä päivänä takaa-ajo lähtöön. Kokonaiskilpailun sijoitus 20. sarjassa H16E oli mukiinmenevä ja rutiinin lisääntyessä sijoitukset tulevat nousemaan, sillä vauhtivarat tuli paljastettua jo alkuviikon osakilpailuissa. Lasten sarjoissa rastiviikolla suunnistivat Leo Harju, Iiris Löfbacka, Frans Harju ja Liina-Maija Hietala.

Rastiviikon kisasivuilta löytyvät kilpailujen livestriimaukset sekä tulokset. Ensi vuonna KRV järjestetään Kuhmossa. Kuvat tapahtumakuvia KRV Galleriasta.