KP-V etu, Naisten Futsal-Liiga

FC OPA - KP-V KP-V

Liikuntahalli, Raahe

KP-V voitti maalintekokilpailun – kaustislaiset katkaisivat tappioputkensa

KP-V matkasi FC OPAn vieraaksi Pohjois-Pohjanmaalle lauantaina, mutta ottelua ei pelattu Oulussa, vaan poikkeuksellisesti joukkueet mittelivät paremmuudesta Raahessa.

Kamppailu oli kummallekin joukkueelle tärkeä, sillä joukkueet kamppailevat samoista sijoituksista ja pisteet ovat tasaisessa Naisten Futsal-Liigassa tiukassa.

Kaustislaisten kokoonpanossa nähtiin yksi muutos, kun joukkueen runkopelaaja Laura Koskinen ei pystynyt osallistumaan peliin. OPAn joukkueessa on ollut hieman enemmän vaihtuvuutta kauden mittaan.

Molemmat joukkueet tulivat otteluun vireällä jalalla ja kova tempo sekä fyysisyys olivat läsnä koko ottelutapahtuman ajan. Erinomainen esimerkki vauhdikkaasta ottelusta nähtiin heti avausminuutilla, kun OPA laukoi yhden monista ottelun tolppalaukauksistaan.

Heti seuraavassa tilanteessa KP-V:n Emilia Nurkkala teki komean nousun kohti maalia ja laukoi terävän laukauksen, jonka OPA-maalivahti kuitenkin selvitti.

Avausmaalia ei kauaa tarvinnut odottaa, kun pinkkipaitojen Nurkkala tälläsi ottelun avausmaalin pienen onnenkantamoisen avustamana.

OPA sai lisävirtaa takaiskuosuman jälkeen ja pyrki painamaan hyökkäyksiä kohti kaustislaisten päätyä. OPA olikin lähellä läpiajo-hyökkäystä, mutta Salla Lillsund pelasi hienosti puolustussuuntaan ja tukahdutti potentiaalisen OPAn rynnäkön.

Noin viiden peliminuutin jälkeen OPA tasoitti kamppailun hyvästä maalintekopaikasta Teresa Delian vartioiman maalin edestä.

Vierasjoukkue siirtyi kuitenkin johtoon heti seuraavassa vaihdossa OPAn oman maalin myötä.

KP-V jatkoi aktiivista peliä ja oli lähellä jo 1–3-johtomaalia heti perään, kun Nurkkala pääsi hyvälle maalintekosektorille, mutta OPA-maalivahti piti pintansa.

KP-V oli hyvin pelissä kiinni ja pelin “flow” oli kaustislaisten hallussa, mutta kaiken tämän keskellä OPA kuitenkin iski jälleen pelin tasoittavan osuman.

15 peliminuutin hujakoilla OPA siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon vahvan painostusjakson päätteeksi.

Noin minuutti takaiskumaalista ja peli oli – jälleen kerran – tasan. Nurkkalan, Le-Östmanin, Mattilan ja Niemen kentällinen vastasi tästäkin maalista. Niemi viimeisteli maalin edestä nopean vastahyökkäyksen päätteeksi.

Pinkkipaidat saivat tasoitusosumasta energiaa ja pallon- sekä pelinhallinta kääntyi hiljalleen vierailijoille suotuisaksi.

Kun ensimmäistä 20-minuuttista oli jäljellä vain kaksi ja puoli minuuttia, KP-V meni ottelussa kolmannen kerran johtoon. OPA pelasi rajapotkun huolimattomasti, ja maalin eteen syötetylle pohjapelaajalle sattui pallonkäsittelyvirhe, josta Essi Rahkonen viimeisteli vuoren varmasti 3–4-johtomaalin.

Kotijoukkue ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan teki viimeisellä minuutilla tasoittavan 4–4-osuman.

Toinen puoliaika alkoi yhtä vuoristoratamaisesti kuin ensimmäinen: molemmat joukkueet hyökkäsivät nopeasti vastaan ja loivat vaarallisia paikkoja vastustajan maalille.

Toinen jakso ehti vanheta vain reilut kolme minuuttia, kun KP-V siirtyi 4–5-edelle. Maalin viimeisteli Mattila Niemen vahvan esityön päätteeksi.

Peli jatkui erittäin fyysisenä ja molemmat joukkueet osoittivat, kuinka tärkeät pisteet ottelussa olivat jaossa.

Toisen 20-minuuttisen vanhettua noin viisi minuuttia Rahkonen suoritti hänelle tyypillisen vahvan nousun laidalta kohti vastustajan maalia ja laukoi komean vedon, joka kuitenkin kimposi ylärimaa hipoen rajojen ulkopuolelle.

KP-V:n vahva alkujakso palkittiin, kun Nurkkala viimeisteli illan toisensa urheiluruutumaisen, kauniin syöttökuvion päätteeksi. Syötön maaliin sai Niemi.

KP-V:n karattua kahden maalin karkumatkalle OPA piristyi ja haki kavennusmaalia kovaa. OPA osoitti sisua vyöryttäen hyökkäyksiä yksi toisensa jälkeen kohti Delian vartioimaa maalia.

OPAn kovimman painostuksen keskellä kaustislaiset kuitenkin pelasivat myös fiksusti ja kypsästi pitäen palloa ja pyörittäen peliä sen sijaan, että pelaisivat pitkiä palloja ja luovuttaisivat pallon vastustajalle.

Ottelun lopullisesti sinetöinyt maali nähtiin noin kolme minuuttia ennen loppua, kun Niemi viimeisteli illan toisensa maalin edestä. Maaliin johti Mattilan hieno pallonriisto keskikentän tuntumassa josta nopea hyökkäys käynnistyi.

Kotijoukkue haki maalia pelaten reikäpaitaa kaksi ja puoli minuuttia ennen ottelun päätöstä, jonka aikana kapteeni Taru Paavola viimeisteli vielä KP-V:n kahdeksannen maalin tyhjänä ammottaneeseen OPA-maaliin. Ottelun loppulukemat olivat näin ollen 4–8. KP-V ei antaunut toisella jaksolla kertaakaan, mihin päävalmentaja Juho Viiperi oli ottelun jälkeen erittäin tyytyväinen.

KP-V katkaisi tappioputkensa hienon esityksen päätteeksi. Joukkueen tehopelaajat ottelussa olivat tehot 2+1 saalistanut Nurkkala sekä tehoin 2+2 hurjastellut Niemi.

Ottelun jälkeen kentältä tavoitettu Nurkkala oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja kertoi ryhmän olleen luottavainen pelin aikana.

– Aluksi tuntui siltä että tämähän on ihan meidän peli, mutta kyllä siinä vastustaja iski kuitenkin aika tasaisesti maaleja, että mentiin aika rintarinnan siinä ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla saatiin sitten eroa tehtyä, totesi hyväntuulinen Nurkkala.

KP-V-tykki ei ole varma, mistä tällainen vire löytyi näinkin tärkeään peliin, mutta heitti ilmoille ajatuksen, mistä se voisi johtua.

– Ei se ainakaan hyvistä yöunista voi johtua. Nyt ollaan pelattu monta peliä kärkijoukkueita vastaan ja niistä peleistä on saanut hyvää tuntumaa, niin on nyt on omantasoisia joukkueita vastaan hieman helpompi pelata, Nurkkala nauroi.

Nurkkala on tyytyväinen KP-V:n kauteen toistaiseksi vaikka tiedostaa, että pisteitä voisi olla kerättynä myös enemmän.

– Ihan hyvin meillä on mennyt. Pisteitä olisi voinut tulla vähän enemmän. On tullut kuitenkin harmittavia yhden maalin tappioita useampi. Hyvin ollaan kuitenkin pystytty kärkijoukkueita haastamaan, Nurkkala päätti.

KP-V nousi voiton myötä 10:een runkosarjapisteeseen. KP-V pelaa seuraavan kerran ensi lauantaina kun se matkustaa Tornioon FTK:n vieraaksi. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi tiukan taistelun jälkeen 3-4 FTK:n hyväksi.