15.00
KP-V etu, Naisten Futsal-Liiga

RaiFu - KP-V KP-V

Raisio Kerttulan halli

Raisio venytti Liiga-paikan ratkaisua – seuraava ottelu määrittää KP-V:n kohtalon

KP-V:n ja raisiolaisen RaiFun pelistä ei lauantain kamppailussa panosta puuttunut: voitolla kaustislaiset säilyttäisivät Liiga-paikkansa, RaiFu puolestaan voitolla tasoittaisi ottelusarjan 1–1:een ja sarjapaikan hallitsija selviäisi vasta viikon kuluttua.

Ottelun alku oli erittäin kova tempoinen ja pelissä olikin enemmän vauhtia kuin järkeä. Raisio tuli ottelun alkuun todella kovaa ja KP-V oli ensimmäiset pari minuuttia täysin puolustusasemissa. Kaustislaisten pallollinen peli avatui kuitenkin pelin edetessä.

Jälleen upean ottelun pelannut KP-V-kassari Teresa Delia otti ottelussa lukuisia huipputorjuntoja ja pelasti kaustislaiset useammalta takaiskulta. Ensimmäinen haamukoppi nähtiin jo toisella peliminuutilla: RaiFun pelaaja pääsi vapaasti kävelemään maalille, mutta Delia tuli maalilta hienosti vastaan ja peitti maalin tarpeeksi hyvin.

KP-V-pelaajat heittäytyivät ottelussa pallon eteen useampaan otteeseen ja osoittivat kovaa luonnetta ja uhrautuvaa puolustuspeliä.

Kun ottelua oltiin pelattu hieman alle viisi minuuttia KP-V:n konkarikaksikko Julia Järvelä – Laura Koskinen syöttelivät itselleen hyvän maalipaikan, mutta Koskisen veto suuntautui vastustajan maalin ylitse.

Ottelun avausmaali nähtiin kun avauspuoliaikaa oltiin pelattu noin 13 minuuttia. KP-V:n alimman pelaajan ja maalivahti Delian näennäinen kommunikaatiovirhe avasi maalintekosauman RaiFun kärkikarvaajalle, joka ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Peli kotijoukkueelle 1–0.

Pari minuuttia myöhemmin raisiolaiset siirtyivät 2–0-edelle komean kuvion päätteeksi.

KP-V pääsi hyvän ilmeen turvin puoliajalle, kun se sai aikaan hyviä maalipaikkoja ja pitkiä hyökkäyksiä ensimmäisen 20-minuuttisen lopussa.

Toinen puoliaika alkoi kaustislaisten vahvalla painostuksella. Takaa-ajajana ollut kaustislaisryhmä painoi kovaa tilanteisiin ja sai vastustajan aavistuksen hermostumaan fyysisen pelin kautta.

Vaikka ottelun jälkimmäinen puolisko käynnistyi KP-V:n vahvassa komennossa, pystyi vastustaja luomaan vastahyökkäyksillä useita hyviä maalipaikkoja.

KP-V pääsi myös maalinmakuun kun ottelua oli pelattu kokonaisuudessaan noin 25 minuuttia. Rajapotkusta syötettiin pallo keskelle kenttää, josta Vera Mattila tälläsi matalan kudin raisiolaisten maalin perukoille. Tilanne näin ollen 2–1 kotijoukkueelle.

Välittömästi maalin jälkeen seuraavassa vaihdossa kotijoukkue oli siirtyä jälleen kahden maalin johtoon, mutta Delia piti lukemat tasaisena.

KP-V tasoitti ottelun 2–2:een ennen toisen puoliajan puoltaväliä Vera Mattilan kaukolaukauksella. Maali oli Mattilan illan toinen.

Kuluvalla kaudella KP-V:n murheenkryyniksi noussut “maalin jälkeinen vaihto” osoitti ikävyytensä jälleen kerran. Heti kaustislaisten tasoitusosuman jälkeen seuraavassa vaihdossa RaiFu meni uudelleen johtoasemaan.

Ottelun viimeiset kymmenen minuuttia olivat tasaista vääntöä, mutta RaiFu pelasi puolustusasemassa fiksusti eikä päästänyt vieraitaan tasoittamaan peliä. Raisiolaiset olivat selvästi harjoitelleet erikoistilannepelaamista, sillä joukkueiden edellinen Kaustisella mitelty ottelu ratkesi lopulta KP-V:n tehokkuuteen “reikäpaitaa” pelatessa.

Taistelu Liiga-paikasta jatkuu tiukkana ja seuraava ottelu on niin kutsuttu tupla tai kuitti, tulos tai ulos.