Eero Yli-Soini on poissa
SeuraJulkaistu: 26.02.2016 00.00

Eero Yli-Soini on poissa

Pitkäaikainen Kaustisen Pohjan-Veikkojen tukipylväs, valmentaja Eero Yli-Soini oli menehtynyt Vetelissä vaikeaan sairauteen. Eero oli syntynyt 12. heinäkuuta 1945.

Suru-uutinen saapui pian sen jälkeen kun hänen tyttärenpoikansa ja valmennettavansa Jesse Lehto oli juuri saavuttanut moukarinheiton Suomen mestaruuden talvikisoissa Nikulassa. Eero Yli-Soinille urheilu oli lapsesta saakka päivien ilo ja harrastus, joka jatkui viime päiviin saakka. Omalla aktiiviurallaan Eero harrasti painia, painonnostoa, jalkapalloa ja yleisurheilua ja menestyi niissä kaikissa. Pysyvin muisto lienee Eeron seiväshypyn tulos 381 terässeiväsaikakaudelta. Tämä tulos on yhä Pohjan-Veikkojen seuraennätys.

Eero paneutui valmentamiseen 1980-luvulla. Aluksi hän keskittyi tyttärensä Katjan valmentamiseen kuulantyönnössä. Palkkioksi tytär otti SM-kultaa 16-vuotisten sarjassa 1984.

Kun Katjan lapset innostuivat moukarinheitosta, Eero oli mukana alusta saakka. Jessen kehitykseen ja valmentamiseen Eero paneutui täysipainoisesti, samoin hän valmensi Jenni Penttilää viime kesään saakka. Molemmat valmennettavat saavuttivat SM-mitaleita ja maaottelu- sekä arvokisaedustuksia, eikä heidän uransa päättyminen ole näköpiirissä. Päinvastoin, Eero Yli-Soinin työ näkyy tänään ja pitkälle tulevaisuuteen.

Eero Yli-Soinin ahkera työ, jota sävytti pyyteetön ja kannustava suhtautuminen valmennettaviin, palkittiin mm. viime vuonna SUL:n Keski-Pohjanmaan piirin Vuoden valmentaja –tittelillä. Eero oli utelias ja opinhaluinen valmentaja, joka poimi jatkuvasti kokeneilta kollegoilta ja urheilijoilta uusia niksejä. Hän ei laatinut pitkän tähtäyksen suunnitelmia, vaan eli päivittäin urheilijan arjessa ja pysyi näin tilanteen tasalla.

Kaustisen Pohjan-Veikot kunnioittaa Eero Yli-Soinin muistoa ja ottaa osaa omaisten suuren suruun.

Seuran uusimmat

Kaustisen Pohjan-Veikot ry. 
0178984-0
Urheilutie 10, 69600 Kaustinen
040 522 8977, veikot@kp-v.fi


Toimisto avoinna:
Ma - Ke 10 - 16
To 12 - 18
(poikkeavat aukioloajat Facebook)