Viljamille kultaa ja SE tulos SM-kisoista Siilinjärvellä
Julkaistu: 11.06.2018 00.00

Kansallisen trapin ikäkausi SM-kisat sujuivat ennätysmerkeissä. Tulokset olivat huippuluokkaa. Y70 sarjassa LAS:n Matti Salo sivusi SE-tulosta ampumalla 88 osumaa.

Y-50 luokassa Juha Seppä K-SHA:sta ja RMY:n Ari Heikkiniemi ampuivat kumpikin SE-tulosta sivuten 93 osumaa ja pudotusammunnassa Seppä vei voiton rikkomalla 11 kiekkoa. Pronssista oli kisaamassa Timo Nissilä RMY, Timo Polvi Lohtajalta ja Jukka Ropilo, joista Nissilä rikkkomalla 11 kiekkoa vei pronssin. Kaikkien kolmen tulos peruskisassa oli 92 osumaa. KP-V:n Reijo Luomala oli 20. tuloksella 79 kiekkoa.

Y60 sarjan voitti Aarne Ukkola Heinolan Ampujista erinomaisella tuloksella 90 rikottua kiekkoa voittaen toiseksi sijoittuneen Porin Haulikko Clubin Jari Rämön kahdella kiekolla. Kari Polvi LMS oli kolmas tulos 86. Erkki Kaustinen oli 20. tuloksella 77 kiekkoa.

Tulostahti vain kiihtyi kun päästiin sunnuntain sarjoihin.

K-SHA:n Jouni Hyypiä ampui LV1-sarjassa sensaatiomaisesti kilpailun parhaan tulokset 89 osumaa ja paransi huimasti voimassa olevaa SE-tulosta. Timo Vapola KP-V oli neljäs tuloksella 69 osumaa.

Y15-sarjassa Kaustisten Pohjan Veikkojen Viljami Teirikangas ampui mahtavasti 86 osumaa, joukossa mm. yksi täysi sarja (25). Entinen Suomen ennätys parani peräti 16 kiekolla!

Y17-sarjassa JMS:n Samuli Kiili sivusi nimissään olevaa SE-tulosta osuttuaan 83 kiekkoon. Hopean otti uusinta-ammunnan jälkeen KP-V:n Kim Vapola osuttuaan uusinnassa kahdeksaan kiekkoon. Peruskilpailun tulos oli hänellä ja pronssin ottaneella Mikko Vehnämaalla (P-HA) 82 osumaa.

Naisten Suomen Mestari on Satu Pylkkänen KaMy 58-seurasta uudella SE-tuloksella 88 osumaa, toiseksi ja kolmanneksi tulivat moninkertaiset arvokisamitalistit Satu Pusila 86 osumaa ja Pia Nybäck 85 rikottua kiekkoa. Heidän takanaan olivat Kaustisten Merja Ahola 84 rikottua kiekkoa ja Johanna Vähäpesola 83 osumalla. Lotta Seppinen oli 14. tuloksella 73, Ann-Helen From 15. samalla tuloksella ja Mervi Sillanpää 19. rikottuaan 66 kiekkoa. Kaikkiaan naisia mukana oli 24 urheilijaa.

Joukkuekilpailuissa tuli uusi mahtava SE-tulos 240 osumaa Kaustisen Pohjan - Veikkojen joukkueen ampumana. Joukkueessa ampuivat Merja Ahola, Lotta Seppinen ja Johanna Vähäpesola.