Monkuloille tuplaviikonlopusta kauden avauspisteet!
Julkaistu: 28.10.2019 00.00

KP-V/Monkulat - PTU Kaustisen Pohjan-Veikkojen miesten futsaljoukkue Monkulat pelasivat viikonloppuna kaksi kotiottelua. Lauantaina vieraita saapui Porista, kun vastassa oli PTU.

Tiedossa oli, että ottelusta tulee varmasti vähämaalinen, vastustaja tiedettiin hyväksi puolustussuuntaan ja lisäksi Monkulat olivat viikon harjoituksissa käyneet läpi puolustuspeliä. Ottelussa nähtiinkin vain kolme maalia, harmittavasti näistä kaksi teki vierasjoukkue. Ottelun ensimmäisellä minuutilla Monkuloiden kapteeni Juho Koivukangas laukoi pallon kertaalleen ylärimaan. Tämän lähemmäksi ei ensimmäisellä jaksolla maalia päästy. Viiden minuutin pelin jälkeen sai PTU vaarallisen hyökkäyksen rakennettua ja Jussi Mikkola pelasti maalin synnyn, Mikkola kuitenkin refleksinomaisesti torjui pallon kädellään ja tästä seurauksena punainen kortti ja kuuden metrin rangaistuspotku. Tätä laukomaan asteli kovapotkuinen Joonas Meura. Tulinen laukaus oikeaan nurkkaan ja Monkuloiden maalivahti Janne Björkgren oli voimaton, tilanne 0-1. Tämän jälkeen ei kumpikaan joukkue maalintekoyrityksillä mässäillyt, muutaman kerran molemmat joukkueet pääsivät hyvin laukomaan, mutta molempien joukkueiden maalivahdit sekä puolustukset estivät lisämaalien syntymisen ensimmäisellä puoliajalla.

Toinen puoliaika alkoi Monkuloiden kannalta hienosti. Yksi tämän kauden tulokkaista Akseli Matilainen suojasi palloa hienosti oikealla laidalla ja pelasi pallon takatolpalle, johon oli sännännyt Eemeli Puronaho. Puronahon veljeksistä vanhemmalla oli helppo työ pistää pallo maaliin ja tasoittaa ottelu. Seuraavan maalin tiedettiin olevan erittäin tärkeä. Kuusi minuuttia oli pelattu toista puoliaikaa, kun Monkuloiden vaihto venyi hieman pitkäksi ja ajatus karkasi vaihtoa otettaessa. Merkkausvirheen seurauksena Toni Miettinen sai laittaa pallon tyhjään maaliin Juho Kemppisen syötöstä. Tämä jäi ottelun voittomaaliksi ja ottelu päättyi vierasjoukkueen voittoon 1-2. Monkuloiden parhaana palkittiin hienon ottelun pelannut Juho Koivukangas. Koivukangas kuitenkin loukkasi polveaan toisella jaksolla ja tiedosti sen, ettei pysty pelaamaan sunnuntain ottelussa.

KP-V/Monkulat – FC Rauma Sunnuntain ottelusta oli siis pois pelikiellon syystä Jussi Mikkola sekä lauantain pelissä iskua ottaneet Juho Koivukangas sekä Sami Finnilä. Onneksi tällä kaudella rinki on sen verran laaja, että joukkue sai vahvistuksia FC Raumaa vastaan. ”Kioskista vauhtia.” totesi Tuomas Puronaho.

Sunnuntain vastustaja FC Rauma oli myös pelannut lauantaina ottelun. Tämä tiedostettiin ja ajateltiin, että vastustaja saapuu Kaustiselle raskaalla jalalla. Rauma tiedettiin kuitenkin erittäin taktiseksi joukkueeksi, joka osaa tappaa pelin temmon tarvittaessa, tämä näkyikin ensimmäisellä puoliajalla. Molemmat pääsivät suhteellisen hyville paikoille, FC Rauma laukoi erikoistilanteista vaarallisia laukauksia, mutta tähän otteluun maalinsuulle tullut Sami Harjupatana torjui raumalaisten yritykset. Ottelun avausmaali syntyi yhdeksän minuutin pelin jälkeen, toiselta tulokkaalta Joonas Myllymäeltä hyvä haasto hyökkäysalueella ja FC Rauman Verneri Pietilä lähti purkamaan palloa, Monkuloiden onneksi purku upposi FC Rauman maalin oikeaan alakulmaan. FC Rauma pääsi hakemaan tasoitusta, kun kotijoukkueen kumuloituvat rikkomukset tulivat täyteen kaksi minuuttia ennen loppua. Kymmenen metrin rangaistuspotkua asteli ampumaan Jere Kyrkkö. Harjupatana veti kuitenkin pitemmän korren ja torjui pallon tolppaan. Tauolle siirryttiin kutkuttavassa 1-0 tilanteessa.

Viisi minuuttia oli pelattu toista puoliaikaa, kun Olli Piili riisti pallon oikealla laidalla ja lähti kuljettamaan kohti maalia. Tulinen laukaus etualakulmaan ja tilanne 2-0 kotijoukkueelle. Seuraavasta tilanteesta iski Rauma kuitenkin kavennuksen, vahva pelaaminen Kasper Nyholmilta ja pallo kulmaan Roope Virtaselle. Harjupatana lähti syöksymään vastaan ja pallo maalivahdin alta takakulmaan, tilanne 2-1. Monkulat iskivät kuitenkin jälleen, yhdeksän minuuttia ennen loppua Jarno Koskiselta tilanteen pelaaminen loppuun asti ja liukumalla pelasi pallon ylhäällä päivystäneelle Tuomas Puronaholle. Puronaho ujutti pallon maalivahdin jalkojen välistä maaliin ja siirsi jälleen kotijoukkueen kahden maalin johtoon. FC Rauma ei kuitenkaan tästäkään lannistunut vaan iski jälleen heti seuraavassa vaihdossa. Jälleen maalintekijänä Virtanen, syöttäjänä tällä kertaa liigajoukkue PP-70:sta lainalla ollut Jussi Rasva. Monkuloiden neljäs maali ja samalla voittomaali ei olisi voinut paremmalle miehelle mennä, kun Akseli Matilainen iski avausmaalinsa Futsal Ykkösessä sekä Monkuloiden riveissä. Jarkko Ojalalta pallo maalille, jossa Matilainen rouhi itselleen pallon ja laukoi maalivahdin kautta pallon verkon perukoille. FC Rauma otti tässä tilanteessa aikalisän ja samalla hakivat ylivoimakoostumusta ottamalla maalivahdin pois. Vierasjoukkue pääsikin maalin päähän, kun jälleen maalin edestä iski hattutempun tehnyt Virtanen. Loistopelin pelannut Sami Harjupatana kuitenkin katkaisi vierasjoukkueen pyristelyn ja laukoi käsistään pallon tyhjään maaliin noin minuutti ennen ottelun päättymistä. Viisi sekuntia ennen loppua iski vielä Piili päivän toisellaan loppulukemiksi 6-3. Samalla Monkulat ottivat avausvoittonsa Futsal Ykkösessä sekä FC Raumasta. Monkuloiden parhaana palkittiin hienosti pelannut Aaro Hedman.

Monkuloiden seuraava ottelu on Vaasassa tulevana lauantaina, jossa vastassa on FC Kiisto. Seuraava kotiottelu taasen on 9.11., kun Kaustiselle saapuu AU (Alastaro).