Korona-ajan ohjeita harjoitustoimintaan päivitetty 15.1.2021
SeuraJulkaistu: 15.01.2021 00.00

Korona-ajan ohjeita harjoitustoimintaan päivitetty 15.1.2021

Päivitys 15.1.2021

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 14.1.2021 päätöksen, jonka mukaan kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on edelleen kielletty Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueella. Päätös on voimassa 18.1.-8.2.2021 välisen ajan.Avin tiedote asiasta

Harrastustoimintaa koskevat suositukset Soiten alueella 14.2.2021 saakka

  • Yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnassa suositellaan, että keskeytetään kaikenlainen sisätiloissa järjestettävä, ryhmämuotoinen harrastustoiminta. Suositus koskee myös sisätiloissa järjestettävää ryhmämuotoista kilpaurheilutoimintaa sekä joukkueiden ja harjoitusryhmien toimintaa, mikäli sille ei ole erityisiä perusteita tai velvoitteita (esim. maajoukkue- ja SM-tasojen kilpailu- ja harjoittelutoiminta).
  • Mahdollisuuksien mukaan harrastukset kannattaa siirtää ulos tai järjestää etätoimintana.
  • Lasten ja nuorten harrastustoiminta, jossa ryhmäkoko on alle 20, voidaan toteuttaa turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden. Ottelut, turnaustoiminta ja esitykset suositellaan järjestettäväksi ilman yleisöä (esim. striimaus). Lasten ja nuorten harrastustoiminta suositellaan siirrettäväksi ulkotiloihin.

Kaustisen kunta on linjannut sisäliikuntatilojen käytön Soiten suositusten mukaisesti, joten se vaikuttaa aikuisten osalta harrastustoimintaan.


SUOSITUSTEN JA RAJOITUSTEN VAIKUTUS SEURAN TOIMINTAAN

Kaikki aikuisten harrastusryhmät tauolla 14.2.2021 saakka.
Naisten edustusjoukkueen harjoittelu- ja pelitoiminta jatkuu Soiten linjausten mukaisesti. Kaikki pelit pelataan tyhjille katsomoille.
Lasten ja nuorten osalta harjoitukset jatkuvat normaalisti, paikalla olijoiden määrä ei saa ylittää 20 henkilöä. Turvaetäisyyksistä ja hyvästä hygieniasta tulee huolehtia!


Urheilutalo on julkinen tila, jossa on käytettävä kasvomaskia

Alueemme kasvomaskisuositus


Tässä on lueteltuna ohjeet, joita tulee noudattaa kaikessa harjoitustoiminnassa. Nämä ohjeet on koottu Olympiakomitean yhdessä lajiliittojen kanssa tekemistä ohjeista. Olympiakomitea noudattaa Suomen hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, sosiaali- ja terveysministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön ja ulkoministeriön linjauksia.

Valtioneuvosto 15.10.2020 julkaisemat alueelliset suositukset toimivat aluehallintovirastojen päätösten perustana. Aluehallintovirastot päättävät viimekädessä alueensa harrastustilojen käytön ja toiminnan rajoituksista alueellisen epidemiatilanteen perusteella.

SOITEN ALUEELLA OLLAAN KORONAEPIDEMIAN KIIHTYMISVAIHEESSA JA VOIMASSA ON LAAJA MASKISUOSITUS!

OHJEET HARJOITUSTOIMINTAAN

+ Aikuiset käyttävät kasvomaskia aina, kun se on mahdollista.

+ Harjoituksissa kokoontuvat vain tarvittavat henkilöt: urheilijat, valmentajat, toimihenkilöt ja huoltajat. Näin rajoitetaan henkilökontaktien määrää. Valmentajat, toimihenkilöt ja huoltajat käyttävät kasvomaskia aina kun se on mahdollista.

+ Välttämättömät vanhempien käynnit lasten harjoituksissa tapahtuvat kasvomaskia käyttäen.

+ Kun edellinen ryhmä on lopettanut harjoituksen ja siirtynyt pois harjoitustilasta, voi seuraava ryhmä mennä harjoitustilaan. Oma ryhmä kokoontuu pukutilaan ohjeiden mukaan. PUKUHUONETILOISSA ON EHDOTTOMAN TÄRKEÄÄ NOUDATTAA TURVAETÄISYYKSIÄ JA KÄYTTÄÄ KASVOMASKIA! Pukuhuonetiloissa vietettävä aika pidetään mahdollisimman lyhyenä.

+ Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittavia oireita.

+ Käsihygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Kädet on pestävä huolellisesti ennen ja jälkeen harjoituksen, Kädet on pestävä myös kesken harjoituksen tarpeen mukaan.

+ Harjoituksissa käytettävät välineet tulee puhdistaa ennen ja jälkeen harjoituksen. Välinevarastoissa on tätä varten puhdistusainetta.

+ Ulkona tapahtuvassa harjoittelussa on myös tärkeää muista turvaetäisyydet ja hyvä käsi- ja yskimishygienia.

KAIKKIEN ON NOUDATETTAVA NÄITÄ OHJEITA!

PUKUHUONEJÄRJESTYS!

TURNAUKSISSA, PELEISSÄ JA MUISSA TAPAHTUMISSA JA TILAISUUKSISSA EDELLYTÄMME KASVOMASKIN KÄYTTÖÄ YLI 15-VUOTIAILTA.

Ohessa linkkejä lajiliittojen omiin ohjeisiin ja Olympiakomitean ohjeet huippu-urheiluun. Lajiliittojen ohjeisiin on hyvä tutustua viimeistään silloin, kun on lähdössä peli-/turnausreissuille tai järjestää kotiotteluita.

Olympiakomitean ohjeet lajien huippu-urheiluun koronavirusepidemian aikana

Suomen Palloliiton ohjeet covid -19 epidemia

Salibandyliiton koronaohjeistus

Suomen urheiluliiton toimenpideohjeet korona-ajan kisajärjestäjille