Kaksi päivää kisattu ja kuusi SM-mitalistia yleisurheilussa
Julkaistu: 08.08.2020 00.00

7-9.8 kilpaillaan yleisurheilussa 14-15 vuotiaiden Suomenmestaruuksista Naantalissa ja 16-17 vuotiaiden mestaruuksista Pännäisissä.

Perjantaina Kaustisen Pohjan-Veikkojen nuorista kilpailivat Naantalin auringossa P14 moukarissa Esa Koskinen ja Niko Kaustinen loistavalla menestyksellä. Molemmat pojat venyivät ennätystuloksiinsa. Niko saavutti tuloksella 47,37 pronssia ja yhteistuloksella 78,64 pojat voittivat joukkumestaruuden. Esan tulos 31,27 on uusi ennätys ja se oikeutti sijaan 10.

Lauantaipäivä alkoi Naantalissa T14 moukarilla. Saana Koskimäki ja Jonna Järvelä saivat joukkuepronssia 16 senttiä poikia paremmalla yhteistuloksella, 78,80. Saana nakkasi viimeisellä kierroksella oman ennätystuloksensa 50,05, jolla irtosi pronssi todella jännittävässä kisassa. Jonna oli kisan 15. tuloksella 33,97.

Lauantaina seuraamme tuli vielä yksi joukkuemestaruus. Sisu Peltoniemi ja Niko Kaustinen voittivat kultaa P14 korkeudessa yhteistuloksella 316. Molempien poikien henkilökohtainen tulos oli 158, joka on myös Nikon uusi ennätys. Sisun sija paremmalla statistiikalla oli 5. ja Nikon 7.

Lauantai illan Naantalissa päätti Milla Utriainen T15 800 metrin juoksulla. Millan tulos 2,28,51 oikeutti 14. sijaan.

Naantalissa kisaa jatkavat sunnuntaina vielä Saana Koskimäki klo 9.00 T14 kiekko, Esa Koskinen ja Santeri Hanhikoski heittävät kiekkoa kello 11.30 ja Emma Kolehmainen T15 korkeudessa kello 14.15.

Pännäisissä Salla Koskimäki heitti moukaria T16 sarjassa pronssille tuloksella 53,74. Kuulassa Salla sai hopeaa tuloksellaan 13,24. Sallan urakka Pännäisissä jatkuu vielä huomenna sunnuntaina kello 15.45 keihäällä.

Oskari Hanhikoski heitti kiekkoa Pännäisissä sarjassa P16 34,71 sijoittuen kilpailussa kymmenenneksi.

Onnittelut kaikille mitalisteille ja onnea tuleviin suorituksiin!