Ilmapistooliampujien kausi lopuillaan
Ilma-aseetJulkaistu: 20.03.2024 15.28

Kaustisen Pohjan-Veikkojen ilma-aseampujien kilpailukausi alkaa olla loppusuoralla.

Kausi on ollut jälleen hieno. Lähialueen avoimista aluekisoista on tullut menestystä leveällä rintamalla sekä aluemestaruuskisoista useita aluemestaruus mitaleita, niin hippujen kuin junioreidenkin puolelta sekä LV-sarjoista. Pitkästä aikaa on myös yleiseen sarjaan saatu ampujia, niin naisten kuin miestenkin puolelle, joista tosin allekirjoittanut vasta aloittanut harjoittelun ja hakee kokemusta Y60-sarjan kilpailuja varten tulevaisuudessa.

Nuorten tehoryhmässä ovat jatkaneet Peetu ja Minka-Maria Puumala ja tähän joukkoon on tänä vuonna nostettu myös Joose Puumala. Frans Järvelä kävi kokeilemassa tehoryhmän toimintaa Lapuan viikonloppuleirillä ja ehkä pari junioria seurastamme saattaa nousta tähän ryhmään ihan lähivuosina, jos motivaatiota vain riittää tarpeeksi.

Ampumaurheilukoulun myötä on saatu lisää harrastajia joukkoomme, johon mahtuu vielä ja ovet ovat avoinna testaamiseen niin haluttaessa. Ensi kaudelle on tulossa hieno määrä uusia kilpa-ampujia lähinnä naisten puolelle, joten myös miehistä voimaa tarvittaisiin kilparadoille ja harrastuksen pariin, junioreista puhumattakaan.

Tässä pieni kuvakooste aluekisoista ja niissä menestyneistä:

Eevi Hotakainen 8IT-sarjan 2. sija Kokkolassa Leon Järvelän jälkeen. Nämä kilpailut olivat Eevin ensimmäiset ilmapistoolikilpailut ja toiminta oli heti ammattimaista

Joose Puumala M16-sarjan voittaja Kokkolassa. Kisan 3. oli Lauri Järvelä ja 4. Frans Järvelä

Minka-Maria Puumala Kokkolan kisojen N18-sarjan voittaja

Anne Hotakainen N-sarjan kolmas Kokkolassa heti maan kärkiampujiemme Ritva Karrin ja Susanna Saksan jälkeen. Anne on pitänyt muutamia vuosia väliä ampumaharrastuksesta, mutta tulee ryminällä kohti alueen ja Suomenkin kärkiampujia ensi kaudella.

Leon Järvelä Kokkolan kisojen mestari 8It-sarjassa. Leon otti aluemestaruuskilpailuissa hienosti kolmannen sijan 8IT-sarjassa

Ari Äijö, kaksinkertainen aluemestari P1 M-sarjassa sekä P2 M50-sarjassa. Myös Kokkolan kisoista oli tuomisina kahden sarjan mestaruudet

Puumalan sisarukset AM-kisojen Y20-joukkuekisan kultaa sekä Minkalle N18-sarjan voitto, Peetulle M20-sarjan voitto sekä Jooselle M16-sarjan sekä M18-sarjan pronssimitalit.

Edvin Järvelä Kokkolan kisoista voitto 10IT-sarjassa (kuva Ylivieskan kisoista joista myös ykkössija). Edvin oli myös ylivoimainen aluemestaruuskilpailuissa 10IT-sarjassa.

Leon Järvelä ja mestaruuspokaali ylivieskan kisoista

Ylivieskan kisojen kärkikolmikko VT14-sarjassa 1. Lauri Järvelä 2. Joose Puumala ja 3. Frans Järvelä. Kultahippujen aluemestaruuskilpailuissa Kauhajoella tämä kolmikko sijoittui seuraavasti; Lauri 2. Frans 3. ja Joose 5.

Joose ja Minka-Maria tehoryhmän leirillä Lapualla

Kansainvälisissä kisoissa Leppä GB Lohjalla tammikuussa. Kuvassa Peetu, Otso-Aadolf Ahokangas, Minka-Maria sekä Vilja-Alina Ahokangas

Minka-Maria matkalla Leppä Gb:n junioreiden finaaliin

Peetu Leppä GB:ssä kovassa seurassa...

Jäljellä on vielä SM-kilpailut ensi viikonloppuna 22.-25.3 Turun Kupittaalla, johon osallistuvat Ari Äijö, Joose, Minka-Maria, Peetu ja Pekka Puumala sekä Kultahippufinaalit Lohjan Kisakalliossa 6.-7.4., mihin on ilmoitettu Leon, Edvin, Lauri ja Frans Järvelä sekä Joose Puumala.