Korona-ajan ohjeita harjoitustoimintaan
16.10.2020 9:18 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Päivittyviä ohjeita (viimeisin päivitys 16.10.2020 klo 10.00)

Tässä on lueteltuna ohjeet, joita tulee noudattaa kaikessa harjoitustoiminnassa. Nämä ohjeet on koottu Olympiakomitean yhdessä lajiliittojen kanssa tekemistä ohjeista. Olympiakomitea noudattaa Suomen hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, sosiaali- ja terveysministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön ja ulkoministeriön linjauksia.

Valtioneuvosto 15.10.2020 julkaisemat alueelliset suositukset toimivat aluehallintovirastojen päätösten perustana. Aluehallintovirastot päättävät viimekädessä alueensa harrastustilojen käytön ja toiminnan rajoituksista alueellisen epidemiatilanteen perusteella.

SOITEN ALUEELLA OLLAAN KORONAEPIDEMIAN PERUSTASOLLA JA VOIMASSA ON LAAJA MASKISUOSITUS!
Soiten alueella viranomaiset eivät ole rajoittaneet harrastustoimintaa. Yli 50 hengen kokoontumisia voidaan järjestää noudattaen hygienia ja turvaohjeita.


OHJEET HARJOITUSTOIMINTAAN

+ Aikuiset käyttävät kasvomaskia aina, kun se on mahdollista.

+ Harjoituksissa kokoontuvat vain tarvittavat henkilöt: urheilijat, valmentajat, toimihenkilöt ja huoltajat. Näin rajoitetaan henkilökontaktien määrää. Valmentajat, toimihenkilöt ja huoltajat käyttävät kasvomaskia aina kun se on mahdollista.

+ Välttämättömät vanhempien käynnit lasten harjoituksissa tapahtuvat kasvomaskia käyttäen.

+ Kun edellinen ryhmä on lopettanut harjoituksen ja siirtynyt pois harjoitustilasta, voi seuraava ryhmä mennä harjoitustilaan. Oma ryhmä kokoontuu pukutilaan ohjeiden mukaan. PUKUHUONETILOISSA ON EHDOTTOMAN TÄRKEÄÄ NOUDATTAA TURVAETÄISYYKSIÄ JA KÄYTTÄÄ KASVOMASKIA! Pukuhuonetiloissa vietettävä aika pidetään mahdollisimman lyhyenä.

+ Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittavia oireita.

+ Käsihygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Kädet on pestävä huolellisesti ennen ja jälkeen harjoituksen, Kädet on pestävä myös kesken harjoituksen tarpeen mukaan.

+ Harjoituksissa käytettävät välineet tulee puhdistaa ennen ja jälkeen harjoituksen. Välinevarastoissa on tätä varten puhdistusainetta.

+ Ulkona tapahtuvassa harjoittelussa on myös tärkeää muista turvaetäisyydet ja hyvä käsi- ja yskimishygienia.

KAIKKIEN ON NOUDATETTAVA NÄITÄ OHJEITA!

PUKUHUONEJÄRJESTYS!

TURNAUKSISSA, PELEISSÄ JA MUISSA TAPAHTUMISSA JA TILAISUUKSISSA EDELLYTÄMME KASVOMASKIN KÄYTTÖÄ YLI 15-VUOTIAILTA.

Ohessa linkkejä lajiliittojen omiin ohjeisiin ja Olympiakomitean ohjeet huippu-urheiluun. Lajiliittojen ohjeisiin on hyvä tutustua viimeistään silloin, kun on lähdössä peli-/turnausreissuille tai järjestää kotiotteluita.

Olympiakomitean ohjeet lajien huippu-urheiluun koronavirusepidemian aikana

Suomen Palloliiton ohjeet covid -19 epidemia

Salibandyliiton koronaohjeistus

Suomen urheiluliiton toimenpideohjeet korona-ajan kisajärjestäjille

   
Lisää uutisia
Kaustisen Pohjan-Veikot
«  Lokakuu   »
Kategoriat