KP-V:lle hieno mitalisaalis Turun SM-Kilpailuista
Ilma-aseetJulkaistu: 27.03.2024 16.02

Turun Seudun Ampujat (TSA) järjesti viikonloppuna 10 m ilmakiväärin ja -pistoolin henkilökohtaiset ja joukkueiden SM-kilpailut Kupittaan urheiluhallin sisäampumaradalla.

SM-kilpailut alkoivat perjantaina, jolloin ammuttiin 50–80-vuotiaiden ikäsarjat sekä liikuntavammaisten ja näkövammaisten sarjat. Lauantaina olivat vuorossa ilmakiväärin ja -pistoolin M- ja N-sarjat. Sunnuntaina ammuttiin nuorten sarjat (N16, M16, N18, M18, N20 ja M20).

SM-kilpailuihin osallistui kaikkiaan noin 400 ampumaurheilijaa.

Kaustisen Pohjan-Veikoista oli mukana 5 ampujaa. Perjantaina kisan aloitti Ari Äijö ja Pekka Puumala.

Ari Äijö kilpaili perjantaina kahdessa sarjassa, P1 M ja P2 M50 sarjoissa. Näistä molemmista oli kotiin tuomisina SM-kultamitalit ja sarjasta P2 M50 vielä uudella SE-tuloksella 223. Perjantain toinen osallistuja oli Pekka Puumala M50-sarjassa. Vähäisen kisakokemuksen ja harjoittelun myötä tuli kuitenkin tuloksella 334 hieno sijoitus 22. Kilpailijoita oli tässä sarjassa saman verran eli ensi vuoden kisoihin jäi jonkin verran petrattavaa, tosin toiseksi viimeisen tulos jäi vain yhden vaivaisen pisteen päähän. Lappajärven Ampujien Marko Mäkelä koki saman kohtalon ilmakiväärissä kuin Pekka, eli taakse ei jäänyt yhtään ampujaa. Yksissä tuumin nämä äijät, Keski- ja Etelä-Pohjanmaalta päättivät, että ensi vuonna tämä sijoitus ei tule toistumaan vaan kesäharjoittelua on lisättävä roimasti. Vertailun vuoksi on vielä mainittava, että Veiskonluoman toiselta puolelta N60-sarjassa ampunut Mirja Aho oli sarjansa 4. ja pisteen myös paremmin ampunut kuin Pekka.

Ari Äijö, Suomen Mestari. Palkintoa jakamassa Mikko Taussi.

Lauantaina ammuttiin yleiset sarjat. Näissä edustajinamme oli Peetu ja Minka-Maria Puumala. Peetu Puumala ampui miesten sarjassa tuloksen 520 ja oli sijalla 39. (42 osallistujaa). Peruskilpailun parhaan tuloksen, ja myös finaalissa SM-kultaa ampui, SUA:n Joonas Kallio 566. Minka-Maria Puumalan tulos naisten sarjassa oli 522 ja sillä heltisi 19. sija 29 ampujan joukossa. Peruskilpailussa paras oli TSA:n Maija Pärri tuloksella 564. SM-kultaa voitti kuitenkin finaalissa hienosti ampunut vasta 17-vuotias LAS:n Pilvi Pirttimäki. Peruskilpailussa Pilvi Pirttimäki oli 7.

Minka-Maria Puumala lauantain naisten sarjan kisassa

Peetu Puumala, miesten sarjassa lauantaina

Sunnuntaina ammuttiin sitten junioreiden sarjat. Näihin oli seurastamme osallistujia 3 kappaletta. Aamun ensimmäisessä kilpailussa Minka-Maria Puumala otti N16 sarjan hopeatilan (tulos 345) vain 3 pistettä voittajalle RSA:n Lumi Saikkoselle hävinneenä. Peetu Puumala haastoi itsensä M16 sarjan hopeasijalle (357) ja Joose Puumala saavutti samassa sarjassa viidennen sijan (325) lyöden napakymppien määrillä kovan kilpakumppaninsa VetU:n Panu Lapin. Napakympit Joosen eduksi 2-1

Joosen tyylinäyte M16-sarjassa josta 5. sija

Peetu M16-sarjan hopeasijalle

Y16-sarjan joukkuekilpailusta KP-V otti hienon voiton ennen Kuortaneen Kuntoa. Pisteet Kaustislaisten eduksi oli 1027-991. Kaustisen joukkueessa ampuivat edellä mainitut Shooting Team Puumalan jäsenet, Joose, Minka-Maria ja Peetu.

Y16-sarjan joukkuekultamitali KP-V, sekä hopeamitalistit KuKu.

Iltapäivällä ammuttiin 20-vuotiaiden sarjat. Näistä N20 sarjan peruskilpailussa Minka-Maria ampui tuloksen 530, joka riitti neljänteen sijaan. Finaalissa sitten kulki hieman paremmin ja sen myötä Minkalle SM-pronssimitali. M20-sarjan peruskilpailussa Peetu oli 8., tuloksen ollessa 515 ja Joose saavutti sijan 10, tuloksella 487. Finaalissa Peetu ei saanut ampumarytmiä oikein kunnolla päälle ja oli tyytyminen tuohon peruskilpailun kahdeksanteen sijaan, joka sekin tässä kovassa ikäluokassa kiitettävä saavutus. Joosen tulos ei vielä riittänyt finaalikamppailuihin, mutta ensi vuonna on uusi mahdollisuus ja tähän ikäluokkaan hän mahtuu vielä kuitenkin 6 vuotta…

N20-sarjan mitalistit kisan jälkeen sekä palkinojen jaossa.

Myös tässä Y20-sarjassa ammuttiin joukkuekilpailu, josta jälleen tuomisina kultaiset mitalit. Suomen ennätyksestä, joka ammuttu 33 vuotta sitten jäätiin vaivaiset 149 pistettä, eli tuleviksi vuosiksi jäi vähän haastetta parantaa… Tässäkin joukkueessa ampuivat Joose, Minka-Maria ja Peetu.

Nyt alkoi vanhemmilla ns. kesäloma ja peruskuntokausi. Joose Puumalalla sekä Seppo S Järvelän valmentamilla Järvelän veljes-/serkuskaartilla, Leon, Edvin, Frans ja Lauri, kausi jatkuu vielä 6.-7.4 Kultahippufinaalien merkeissä Lohjan kisakalliossa. Peukut pystyyn vielä loppukauden hippuhuipentumaan