Parantainen Y80 sarjan voittoon uudella SE-tuloksella
Julkaistu: 29.07.2022 22.48

Automaattitrapin SM-kilpailut käynnistyivät perjantaina vaihtelevissa sääoloissa. Päivä valkeni aurinkoisena, mutta pikku hiljaa pilvet valloittivat ampuma-alueen ja muutama pieni sadekuurokin piipahti ampujien yllä. Päivä päättyi kuitenkin taasen hienoon auringonpaisteeseen, kun lauantain kisailijat saapuivat harjoittelemaan.

Perjantaina kisasivat LV-sarjalaiset, jossa mukana järjestävästä seurasta oli 2 ampujaa. LV2-sarjassa Suomen ehdoton huippu ja maailmallakin menestystä niittänyt Juha Myllymäki oli odotusten mukaisesti sarjan ykkönen. Alun pienen takeltelun jälkeen, Juha pääsi kohtuulliseen rytmiin ja ampui tuloksen 77/100. Kisan kakkonen oli YMS:aa edustava Kimmo Junttila tuloksella 52. LV4-sarjassa KP-V:n Timo Vapola ampui uudet SE-lukemat 60/100. Timolla oli hieman silmän kanssa ongelmia kisan aikana, mutta se ei tulostahtiin paljon vaikuttanut, joka vaikeissa olosuhteissa ei kuitenkaan varmaan ollut sitä mitä odotettiin. Mutta tärkeintä mitä näistä kisoista haettiin oli kotikisoissa saavutettu Suomen Mestruus!

Vas. Kimmo Junttila vierellään mestari Juha Myllymäki

LV4-sarjan voittaja uudella SE-tuloksella Timo Vapola

Y70 sarja oli tasainen, aina viimeiselle kierrokselle asti. RMY:n Matti Honkaharju ampui tasaisesti 3 ensimmäistä sarjaa, mutta viimeisessä sarjassa tuli pieni "notkahdus" joka jätti Matin kakkossijalle. Mestaruuteen amupi Juuan Ampujista Jari Gröndahl voittaen Matin kahden kiekon erolla. Kolmanneksi sijoittui Mäntsälän Kennel- ja Metsästysseuran Timo Valtonen, joka ampui päivän parhaan sarjan 23, joka osoittaa myös sääolosuhteiden haasteellisuuden. Kaustisen Risto Paavola aloitti kisan aivan kärkivauhtia, mutta puolen välin tauon jälkeen tuntuma hieman katosi, olisiko jäänyt kisamakkara syömättä, ja kärki karkasi. Riston sijoitus oli 9. juuri ennen saman seuran Kaussen Erkkiä jonka sijoitus oli siis 10.

Vas. Matti Honkaharju, Jari Gröndahl ja Timo Valtonen

Risto Paavola omassa suorituksessaan

Y75 sarjassa Raseborgs Skyttarin ampujat Rolf Hellgren ja Jarl Österman päätyivät peruskilpailussa tasatulokseen 70 rikottua savikiekkoa ja näin ollen järjestettiin uusinta heidän välillään. Tässä Hellgren oli parempi neljään kiekkoon venyneessä uusinnassa. Kisan kolmas oli Viitasaaren ampujien Aimo Varis tuloksella 67.

vas. Jarl Österman, Rolf Hellgren ja Aimo Varis

Y80 sarjassa SSG:n Heikki Parantainen ampui mestaruuteen uudella SE-tuloksella 75. Toiseksi tässä tasaisessa kisassa ampui Euran Jorma Kallio (72) ja kolmanneksi Kaustisella paljon kiekkoja rikkonut Taisto Mäkinen. Kisan 4. Tauno Lappveteläinen oli kahdella ensimmäisellä sarjalla kisan kärkipaikalla, mutta pitkän tauon jälkeen virta loppui ja Taunon oli tyytyminen neljänteen sijaan.

Launtaina kisat jatkuvat N50, M50, Y60 ja juniorisarjoilla. Järjestävällä seuralla on jälleen mukana kovia ampujia jokaisessa sarjassa, joten menestystä on odotettavissa. Varsinkin Y16 sarjassa Aaro "Bensiinikauppiaan poika" Peltoniemi koettaa laittaa Ruususen pojat Samuelin ja Eliaksen tiukoille yhdessä naapuriseura RMY:n Joonas Borénin ja KMY:n Saku Tallgrenin kanssa. N20 sarjassa on myös odotettavissa menestystä järjestävälle seuralle, kun ampumapaikalle pääsevät Pihla Pulliainen ja Nea Tastula. Myös M50 ja Y60 sarjoissa paikalliset ampujat lähtevät hakemaan pistesijoja kotikisoistaan. Estradille astelevat mm. Arto Lahti, Toni Varila, Marko Honkonen, Juha Pulliainen ja Reijo Luomala

Ruususen veljeksillä mahdollisuuden kaksoisvoittoon, mutta Aaro Peltoniemi taitaa olla eri mieltä

Tervetuloa lauantaina jälleen katsomaan kilpailuja ja seuraamaan kenelle Juha Myllymäen valmentaja Pekka Maunula jälleen heilauttaa iloisesti kättä ;)