A-Trapin SM-kisat käyntiin Kaustisella
Julkaistu: 28.07.2023 22.27

Pohjan-Veikkojen järjestämät automaatti trapin sm-kisat saatiin käyntiin perjantaina ikämiesten ja liikuntarajoitteisten sarjoilla. Kisapäivä näytti aamusta poutaiselta, mutta heti ensimmäisen laukauksen jälkeen ukkonen jyrähti ja taivaalle alkoi kerääntyä tummia pilviä. Pari ensimmäistä sarjaa saatiin päätökseen kuivassa kelissä, mutta sitten alkoi odotettu, muttei tähän aikaan, sitkeä vesisade, joka jatkuikin koko loppukilpailun ajan. Tästä johtuen tulostaso ei noussut kovinkaan korkealle, osasyynä oli myös, ainakin lähiseudulla oleville ampujille, lievä laiterikko heittimessä, jonka vuoksi ammunnassa käytetyt radat hieman muuttuivat alkuperäissuunnitelmasta.

Lahti Arto ja Varila Toni heitintä korjaamassa

Y70 sarjassa MKMS:n Timo Valtonen otti vakuuttavan voiton tuloksella 82. Viime vuonna Timo oli sarjan 3. joten parannusta tuli niin sijoituksen kuin tuloksenkin myötä. Kisan kakkoseksi ampui Juuan Ampujien Jari Gröndahl jääden Valtosesta 4 kiekkoa. Jari voitti viime vuoden kilpailun, joten podium-sijoitus oli myös hänelle tuttu Kaustisella ammuttavista kisoista. Kilpailun kolmas oli OMAS:in Erkki Leino tuloksella 75. Kaustisen edustajana sarjassa olivat Risto Paavola ja Erkki Kaustinen. Risto oli kisan alkuvaiheessa aivan mitalin syrjässä kiinni, mutta tasaiset sarjat ampuneena, tulos ei aivan riittänyt mitaleille, mutta hienosti kuitenkin viidenteen sijaan. Erkin pieni notkahdus toisessa sarjassa pudotti hänet sijalle 9. , joka tosin hieno tulos sekin kahdentoista ampujan joukossa.

Y70 sarjan mitalistit

Y75 sarjaa hallitsi suvereenisti Reijo Argillander Viitasaaren ampujista. Reijon tulos 74 oli täsmälleen sama kuin millä hän vuosi sitten otti neljännen sijan. Toiseksi ampui uusintalaukausten jälkeen RS:n Rolf Hellberg ennen RMY:n Matti Honkaharjua. Rolfin ja Matin tulos oli 68, mutta shoot offien mentyä Rolfille 2-1, hän vei täten hopeamitalit Raaseporiin.

Y75 sarjan mitalistit

Y80 sarjassa oli palkintopallilla jälleen tuttuja miehiä. Kisan ykköseksi ampui viime vuoden kakkonen Jorma Kallio. Kallion tulos 70 oli yhden kiekon verran parempi kuin toiseksi tulleen YMS:n Taisto Mäkisen. Mäkinen oli viime vuoden 3. eli tämä parivaljakko paransi sijoituksiaan yhdellä. Viitasaaren Ampujien Aimo Varis täydensi Viitasaaren ampujien hienoa päivää ollen kisan kolmas.

Y80 sarjan mitalistit

LV1 luokassa järjestävän seuran Timo Vapola otti kultamitalin tuloksella 69. Tulos jäi jonkin verran Timon omasta tulostasosta reistailevan aseen ja vihoittelevan selän vuoksi.

LV1 sarjan voittaja Timo Vapola

LV2 luokassa kansainvälisestikin menestynyt Pohjan-Veikkojen Juha Myllymäki oli kisan ylivoimainen voittaja. Juhan tulos 85 jäi vain 3 kiekkoa hänen omassa nimissään olevasta suomen ennätyksestä. Tasaiset sarjat lupaavat jatkossa kyllä hyviä kilpailutuloksia niin koti- kuin ulkmaidenkin areenoilla.