Tervetuloa Kaustiselle !

Haulikkolajien SM-kisat ajoittuvat tänä vuonna heinäkuun ja elokuun viikonloppuihin. SM-kisoista Kaustisen Pohjan-Veikot on saanut järjestettäväkseen kansallisen trapin SM-kilpailut 14.-15.8.2021. Nämä kilpailut kokoavat noin 70 lajin ykkösnimeä mittelemään paremmuudesta Kruupakan ampuradalle.

Kaustisen Pohjan-Veikot on 107-vuotias pienen paikkakunnan yleisseura monine lajijaostoineen. Kilpatason trap-ammunnan historia Kaustisella ulottuu 1980-luvulle, jolloin ampumajaoston toiminta virisi uudelleen. Pian tämän jälkeen alettiin myös puuhata uutta ampurataa, joka ampumajaoston, riistanhoitoyhdistyksen sekä metsästysseurojen yhteisellä ponnistuksella valmistui 1989. Sittemmin rataa on kehitetty, ja ajanmukaiset ympäristövaatimukset täyttävänä se kelpaa nykypäivänä myös SM-tason areenaksi.

Haulikkolajit ovat tuoneet KP-V:n ampujille menestystä vuosien varrella sekä kotimaassa että kansainvälisellä tasolla. SM-kisajärjestäjänä haulikkolajeissa KP-V on ollut aiemmin seitsemän kertaa, viimeksi vuonna 2009. Sen jälkeen reilu vuosikymmen vierähti ilman SM-tason kisaa kunnes Juha Myllymäen MM-hopea vuodelta 2019 rohkaisi jälleen seuraa tarttumaan haasteeseen SM-kisojen järjestäjänä pitkän tauon jälkeen.

Ammunta jos mikä on kärsivällisyyttä ja keskittymiskykyä vaativa laji. Tiukassa paikassa on pelattava niin tekniikan kuin päänkin. Ohjeeksi jokaiselle kansallisen trapin SM-kisaan osallistuvalle poimittakoon seuran 100-vuotisjuhlakirjasta nyt jo edesmenneen moninkertaisen SM-mitalisti Kalevi Juoperin neuvo kansainvälisiin edustustehtäviin yltäneelle Jarkko-pojalleen: “Älä kassele sarijan aikana taululle, keskityt omhan vukhis ja kuuntelet, mitä tuomari sanoo, jos on epäselvyyksiä. Ehit kassua ne tilanthet sitte ko oot kaikki sarijas ampunnu ennen finaaleja.”

Tervetuloa Kaustiselle, onnistuneita suorituksia ja menestystä viikonlopun kilpailuun!

Kaustisen Pohjan-Veikot ry. 
0178984-0
Urheilutie 10, 69600 Kaustinen
040 522 8977, veikot@kp-v.fi


Toimisto palvelee etänä 1.5-30.8:
Tavoitettavissa puhelimitse ja viestein
Ma ja Pe 10 - 17
Ti - Ke 10 - 16