Automaatti Trapin Am-kisat Kaustisella
Julkaistu: 28.06.2020 00.00

Kim Känsälä, Miesten sarjan ylivoimainen ykkönen

KP-V:n Kim Känsälä ampui miesten sarjan voittoon Kaustisella käydyissä automaatti trapin aluemestaruuskisoissa. Hyvän vastuksen antoivat RMY:n Timo Nissilä ja Pekka Borén sekä Kuortaneen Kunnon Timo Niemelä. Kim laittoi kisan jännittävämmäksi ampumalla viimeisen sarjan hieman alakanttiin tuloksen ollessa 21 ja antaen vastustajille vielä yhden mahdollisuuden. Känsälän tulos 91 jäi vain yhden kiekon seurakaveri Manu Mastokankaan alue-ennätyksestä 92 rikottua kiekkoa vuodelta 2017.

Borén tippui kakkospaikalta neljänneksi ammuttuaan viimeiseen sarjaan tuloksen 20. Seuraavana oli vuorossa Timo Niemelän vuoro pudota Kimin vauhdista. Niemelä ampui kyllä hyvän sarjan 23, mutta se riitti tällä kertaa "vain" uusintaan hopeasta. Timo Nissilällä oli vielä mahdollisuus viedä kultamitali niin henkilökohtaisessa kuin joukkuekilpailussakin, mikäli olisi ampunut kaikki 25 kiekkoa alas. Tässä Nissilä ei kuitenkaan onnistunut eli joukkuekisassa oli tyytyminen toiseen sijaan KP-V:n jälkeen ja henkilökohtaisessa kisassa uusintaan Niemelää vastaan. Tämän Nissilä kuitenkin kuittasi heti ensimmäisessä uusintakiekkoerässä.

KP-V otti siis tässä miesten sarjassa myös joukkuekultaa tuloksella 262. Joukkue paransi nimissään ollutta aikaisempaa ennätystä yhdeksällä osumalla. Joukkueessa ampuivat Juha Myllymäki (85), Kim Känsälä (91) ja Manu Mastokangas (86). Yhden ehjän kiekon enemmän "tuhlanneena" RMY jäi kakkoseksi joukkueella Timo Nissilä, Pekka Borén ja Ari Heikkiniemi

Lotta Seppinen, Naisten sarjan voittaja

Naisten sarjaan saatiin 2 osallistujaa. Voittajaksi ampui Lohtajan lahja KP-V:lle Lotta Seppinen tuloksella 82. Alkusarjan jännityksen jälkeen Lotta teki tasaisen varmaa työtä ja otti ylivoimaisen voiton sarjassaan, kuten Suomen parhaimmistoon haulikkolajeissa olevan kuuluukin. Lotan tulos oli myös lähellä uutta alue-ennätystä joka toistaiseksi on kuitenkin välivuotta pitävän KP-V:n Merja Aholan hallussa (83). Toiseksi sarjassa ampui Kurikan ampujien Marjo Uusitalo.

Juha Myllymäki, LV2 luokan voittaja uudella alue-ennätyksellä 85

KP-V:n yleisen sarjan joukkueeseen kuului myös LV2 sarjassa ampunut Juha Myllymäki. Myös Juhan alkusarja takelteli, mutta sen jälkeen työ oli varmaa ja tasaista, viimeinen sarja yhtä vaille täydet. Seuraavat pari viikkoa Juhan tähtäimessä on Teno-joen lohet, johon hän lähti oitis viimeisen suorituksen jälkeen. Kireitä siimoja Juhalle toivottaen...

Manu Mastokangas tuomaroimassa viimeistä erää

Y50 sarjassa oli 4 kilpailijaa. Kisasta tuli Kannuksen Ampujien seuran sisäinen taistelu kun Kankaat, Yli- ja Hirsi-, ottivat yhteen. Päivän ainoana täyden sarjan kiekkoja, eli 25 kpl, pirstaloi Mauno Ylikangas voittaen sarjan suhteellisen selvällä erolla seuratoveriinsa. Yleisessäkin sarjassa tulos olisi riittänyt jaettuun neljänteen sijaan. Maunon tulos 88 kiekkoa tiesi myös uutta alue-ennätystä huikaisevalla parannuksella. Edellinen ennätys 79 oli KP-V:n Claes-Göran Granon hallussa vuodelta -17

Y50 joukkuekisassa kultaa vei RMY. Joukkueessa ampuivat Antti Pirttisalo (78), Matti Honkaharju (70) ja Rauno Heikkiniemi (62). Toiseksi tässä sarjassa tuli KP-V joukkueen koostuessa Y60 sarjan ampujista Erkki Kaustinen (68), Reijo Luomala (65) ja Risto Paavola (63)

Y60 sarjan Erkki Kaustinen odottamassa päivän ensimmäisen sarjan alkua

Korona-tilanteesta johtuen Y60 sarjaan oli saatu runsas ja nimekäs joukko osallistujia. Sarjassa amupui useampikin vanhempaan sarjaan "kuuluva", mutta korkein/vanhin sarja jossa kisoja saadaan käydä oli tämä Y60 sarja. KP-V:n Erkki Kaustinen ja Reijo Luomala aloittivat kisan aivan kärki vauhtia. Kolmen sarjan jälkeen pojat olivat sijoilla 2 ja 3. Liekö lämmin päivä tehnyt tehtävänsä vai mikä lie tutina viimeiseen sarjaan tullut kun molemmat ampuivat päätössarjaan 14 kiekko riekaleeksi ja samalla sijoituksen pudotessa Erkki 4. ja Reijo 6. Taustalla koko ajan tulostaan paransi Risto Paavola ollen kisan 7. Kisan voitti lopulta ylivoimaisesti PMS:n Ari Ojala rikkoen koko kisassa 77 savista maalikiekkoa.

Erien välillä käytiin tulostaululla vähän katsomassa tuloskehitystä ja omia mahdollisuuksia.

Juniorisarjoihin oli saapunut suhteellisen vähän osallistujia. YMS:n Santtu Salo ja RMY:n Joonas Borén ottivat tiukasti yhteen Y15 sarjassa. Santtu otti aluksi ohjat käsiinsä vieden kaksi ensimmäistä sarjaa. Kolmannen sarjan jälkeen Joonas oli siirtynyt piikkipaikalle, mutta kuitenkin vain toviksi. Viimeiseen sarjaan Santtu kokosi taas itsensä ja vei aluemestaruuden yhden kiekon erolla Joonakseen, tulosten ollessa 56-55.

Naisten N20 sarjan voittaja, RMY:n Sandra Hagström paukutti ensimmäisessä haulikkokilpailussaan uuden alue-ennätyksen

N20 sarjassa oli vain yksi osallistuja, kovana uimarinakin tunnettu RMY:tä edustava Sandra Hagström. Sandra oli ennen Kaustisen kisaa ampunut vain yhden 25 kiekon sarjan automaatti trap:ia. Hyvin oli valmentaja Ari Heikkiniemen opit ja neuvot menneet perille tytön paukuttaessa ensimmäisessä haulikkokisassaan uuden Pohjanmaan alueen ennätyksen. Tästä nuoresta tytöstä kuullaan vielä ampumaradoilla kunhan välineet ja harjoittelukerrat saadaan kohdalleen.

Miesten sarjan kärkikolmikko Manu Mastokankaan tentissä. Vas. kisan kolmonen Timo Niemelä, Manu, miesten sarjan voittaja Kim Känsälä ja uusinnassa hopean varmistanut Timo Nissilä

Tästä linkistä henkilökohtaiset Kaustinen_27_6_2020.pdf ja tästä joukkukohtaiset tulokset Kaustinen_27_6_2020_Joukkue.pdf

Alla pätkiä kisoista sekä palkintojen jako...

Suurkiitos osallistujille ja järjestäjille! 1.8.2020 jatketaan I-trapin merkeissä. Onko se aluemestaruus tason kilpailu vai normaali päiväkilpailu on vielä hieman avoin. Ollaan kuulolla ja kanavilla...