Upea päätöspäivä A-trapin SM-Kisoissa
Julkaistu: 01.08.2022 14.57

Automaattitrapin SM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Kruupakan ampumaradalla. Päätöspäivä oli sään puolesta melkein täydellinen ja siitä kertoi myös komeat SE-lukemat miesten sarjassa ja miesten joukkuekilpailussa.

Naisten kisassa oli pitkälti samat ampujat, jotka osallistuivat jo edellispäivänä N50 sarjassa. Tällä kertaa kahden kärkipaikan sijoitukset vain vaihtoivat paikkaa. Naisten kisan vei Satu Pylkkänen (OSU) 84 kiekkoa rikkoneena ennen seuranaistaan Marja Maunulaa (80), joka uusinnassa otti hopean Päivi Konttisen saavuttaessa hienosti pronssia. KP-V:n edustajat olivat jälleen vierasvaraisia henkilökohtaisessa kilpailussa sijoittuen seuraavasti: Lotta Seppinen 5. (73), Nea Tastula 10. (65) ja Ann-Helen From 12. (62).

N-sarjan mitalikolmikko vas. Maunula, Pylkkänen ja Konttinen

Naisten joukkuekilpailussa KP-V:n joukkue, Seppinen, Tastula ja From, ottivat sitten ylivoimaisen voiton Kurikan Ampujien jäädessä kahdenkymmenen kiekon päähän. Kaustislaisten tulos oli 200, Kurikan naisten saadessa 180 kiekkoa alas kun maksimi olisi ollut 300 kiekkoa..

Naisten joukkuekilpailun palkitut Kurikan Ampujat sekä Kaustisen Pohjan-Veikot, Seppinen, Tastula ja From

Miesten sarjasta osattiin odottaa tasaista ja tasokasta kilpailua. Tuloksellisesti tämä tasokkuus käy hyvin ilmi Y-sarjan joukkuekilpailusta. Siinä voiton ottanut OMAS ampui uudet SE-lukemat 267 joukkueella Juhani Moilanen (90), Pekka Hautamäki (89) ja Tero Rantonen (88). Vanhan joukkueSE-lukeman ylitti kaikki mitalijoukkueet, eli myös toiseksi tullut PHC, Jari Rämö (91), Esa Oinonen (84) ja Ari Simola (89) ja kolmanneksi yltänyt KMY, Tomi Hämäläinen (84), Pasi Saarinen (87) ja Petri Haklin (92). Myös neljänneksi sijoittunut P-HA:n joukkue sivusi entistä Suomen ennätystä. Järjestävä seura oli tässä joukkuekilpailussa erittäin vieraanvarainen ja piti huolen että kaikki joukkueet varmasti saavat sijoitukset... ;)

Miehistä riemua palkintopallilla

Miesten sarjan voitosta oli odotettavissa tasainen. Ennakkosuosikkeina kisaan lähtivät Timot, Nissilä ja Niemelä, sekä PHC:n Jari Rämö ja Ari Simola. Kuortaneen Kuntoa edustava Timo Niemelä laittoi kaikille hylsyt kurkkuun jo ensimmäisessä erässä ampuen täydet 25 kiekkoa. RMY:n Timo Nissilä epäonnistui avauksessaan jääden 22 kiekon saaliseen. Niemelä jatkoi vakuuttavasti myös päivän muissa sarjoissa saavuttaen uuden SE-tuloksen, joka kirjataan nyt lukemin 96 (25, 24, 25, 22). Timo Nissilä myös "heräsi" päivän aikana taistoon, mutta jo ennen viimeistä sarjaansa oli voitto jo luisunut käsistä. Koko päivän kärkikolmikossa roikkunut Petri Haklin nousi viimeisellä ammunnallaan Nissilän kanssa tasoihin ja täten jouduttiin uusimaan hopean ja pronssin kohtalo. Tässä Haklin ampui heti ensimmäisen kiekon harmittavasti ohi ja Nissilällä oli "helppo" työ tuoda hopeamitali keskipohjanmaalle. RMY:n Antti Pirttisalo aloitti ja lopetti myös hienosti tuloksen ollessa 91 ja sijoitus 5. Antti jäi siis vain yhden rikkinäisen kiekon päähän hopea-pronssimitalin uusinnasta kuten myös PHC:n Jari Rämö. Viime vuoden Kansallisen Trapin voittaja Juhani Moilanen joutui tyytymään sijalle 7., mutta toki joukkuekulta varmaan lämmittää viimevuotista mestaria. Pohjan-Veikkojen edustajista parhaiten suoriutui Toni Varila ollen 22. (85 rikkotua kiekkoa), Reijo Luomala 48. (74), Juha Pulliainen 54. (66) ja Tony Enlund 55. (57).

Vas. Timo Nissilä, Timo Niemelä ja Petri Haklin

Timo Nissilä kilpailu suorituksessaan...

Alla olevassa pätkässä Suomen Mestari suorituksessaan..

Kolmepäiväiset kisat meni Kaustislaisella rutiinilla hienosti läpi, ahkeran ja tunnollisen talkooväen voimin. Tästä on hyvä lähteä valmistelemaan seuraavien kisojen hakua muutaman vuoden päähän, kun nyt näitä on pari putkeen vedetty. Pienempiä kilpailuja kyllä tullaan vuosittain pitämään... Kiitokset ja näkemiin...