ALOITTAVAN PELAAJAN OPAS

Kengät

Jalkapalloilun aloittamiseen tarvitaan kesällä nappulakengät ja salikaudella futsalkengät (myös sisäpelikengillä voi aloittaa). Kenkien tulee olla sopivan kokoiset. Liian suuret pelikengät vaikeuttavat liikkumista ja pallonkäsittelyä. Kasvuvaraa ei saa olla liikaa (max. 1 numero). Liian pienet kengät hiertävät ja tuntuvat epämukavilta jaloissa.Säännöllinen pelikenkien hoito pidentää käyttöikää ja -mukavuutta huomattavasti.

Säärisuojat

Säärisuojat ovat pakolliset sekä harjoituksissa että otteluissa. Tapaturman sattuessa, voi vakuutusyhtiö evätä korvaushakemuksen ellei säärisuojia ole ollut käytössä. Valmentajan luvalla voi kuitenkin jättää säärisuojat pois, jos valmentaja itse näin ohjeistaa (tällöin kyseessä harjoitus, missä ei tule fyysistä kontaktia.)

Pallo

Aloittavan pelaajan pallon koko on 3. On suositeltavaa että jokaisella pelaajalla on oma pallo, jolla voi harjoitella sekä joukkueharjoituksissa, että itsekseen. Pallo kannattaa pitää sopivan kovana ja ventiilliin tiputtaa pari tippaa ruokaöljyä silloin tällöin kuivumisen estämiseksi. Näin lisätään pallon käyttöikää. Urheilutalolla käytetään vain urheilutalon palloja, joten sinne ei omia palloja mukaan.

Peliasu

KP-V:n virallinen peliasu pojilla on: Vaaleansininen pelipaita, shortsit sekä mustat sukat.

KP-V:n virallinen peliasu tytöillä on: Pinkki pelipaita, siniset shortsit sekä vaaleanpunaiset sukat.

Joukkueen pelipaitaa ei käytetä harjoituksissa eikä pelien ulkopuolella. Pelipaita on tarkoitettu käytettäväksi vain peleissä. Shortseja ja pelisukkia voi käyttää harjoituksissa.

Vakuutus

Jokaisella pelaajan vanhempi huolehtii pelaajan vakuutusturvasta, joka kattaa kilpaurheilutoiminnan. KP-V ei vakuuta pelaajia harjoituksissa eikä peleissä. Alle 12-vuotiailla Pelipassiin kuuluu vakuutus, mutta sitä vanhemmilla pelaajilla ei. Pelipassin mukana oleva vakuutus on voimassa Pelipassin voimassaolon ajan. Pelipassit ovat voimassa ostopäivästä kalenterivuoden loppuun. Palloliiton alaisissa peleissä vaaditaan Pelipassi ja vakuutus

Meillä käytössä palloliiton Kaikki Pelaa -sääntö

Tarjoamme mielenkiintoisia pelejä ja leikkejä erilaisissa olosuhteissa ympäri vuoden.

Toimimme jalkapalloseurana laadukkaasti!

Kuukauden ilmainen tutustuminen lajiin

Voit tutustua neljän harrastuskerran ajan tähän meidän mielestämme hauskaan lajiin ilman lisenssi- ja

muita maksuja!

KP-V_aloittavanpelaajansäännöt.pdf

Kaustisen Pohjan-Veikot ry. 
0178984-0
Urheilutie 10, 69600 Kaustinen
040 522 8977, veikot@kp-v.fi


Toimisto palvelee etänä 1.5-30.8:
Tavoitettavissa puhelimitse ja viestein
Ma ja Pe 10 - 17
Ti - Ke 10 - 16