Pohjolan Malja 2016
3.1.2017 21:47 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Pohjolan Malja 2016

Vakuutusyhtiö Pohjola on aikoinaan lahjoittanut Suomen Ampumaurheiluliitolle kiertopalkinnon kilpailtavaksi seurojen välisenä kilpailuna SM-kilpailuissa saavutetuin sijoituksin. Kiertopalkinnon nimenä on Pohjolan malja. Pohjolan maljasta kilpaillaan vuosittain ampumaurheilulajien SM-kilpailuissa saavutetuin sijoituksin henkilökohtaisessa ja joukkuekilpailussa siten, että sijoituksesta kahdeksan parhaan joukkoon saa pisteitä seuraavasti: 1. sija: 8 pistettä, 2. sija: 7 pistettä, … ja viimein 8. sija: 1 piste.

Ampumaurheilulajeja on paljon, ja viime vuodet tätä Pohjolan Malja kilpailua on hallinnut pääkaupunkiseudun suurseura (yli 1000 aktiivijäsentä) SSG (Sibbo Skyttegille). Tänäkin vuonna SSG vei voiton seurojen välisessä kilpailussa suorastaan ylivoimaisesti. Kaustisen Pohjan-Veikkojen sijoitus vuonna 2016 oli 29. Kaikkiaan Pohjolan Maljan pisteille pääsi 170 seuraa, ja vuoden 2016 sijoitus taitaakin olla KP-V:n kaikkien aikojen ennätys. Koskapa KP-V:n lajivalikoima ampumaurheilun laajassa rintamassa on kuitenkin aika kapea, juolahti mieleeni selvittää mikä mahtoi olla KP-V:n sijoitus seurassa eniten harrastettujen Trap –lajien osalta.

SAL:n alaisi Trap –lajeja on neljä;Trap, Kansallinentrap, Automaattitrap ja Kaksoistrap. Näistä Kaksoistrapin SM kisoihin seurastamme ei ollut osallistujia vuonna 2016, mutta muihin lajeihin kyllä. Nyt jos Pohjolan Maljan pisteet laskee pelkästään Trap –lajeista, nousee vuoden 2016 selkeästi menestyneimmäksi Trap -seuraksi Suomessa Orimattilan Seudun Urheiluampujat (OSU) ja toiseksi nousee niukasti liki tuhat jäseninen Pohjois-Hämeen Ampujat, no entäpä kolmantena? No siellähän keikkuu yllättäen joku Kaustisen Pohjan – Veikot, eli meitä voisi kehua vuoden 2016 kolmanneksi menestyneimmäksi seuraksi Trap-lajien osalta Suomessa. Vielä jos jätettäisiin huomiotta tuo tupla (Kaksoistrap), jonka kisoihin meiltä ei kukaan tänä vuonna lähtenyt, nousisi KP-V:n sijoitus toiseksi, jopa P-HA:n edelle.

Ei pöllömmin tällaiselta pieneltä urheiluseuralta… :)


   
Lisää uutisia
Ammunta
«  Lokakuu   »
Kategoriat