Myllymäelle kova SE tulos Siilinjärven SM kisoissa
Julkaistu: 30.07.2020 00.00

Automaattitrapin SM-kultamitalisti (arkistokuva)

KP-V:n Juha Myllymäki ampui kovan LV2 -sarjan SE-tuloksen automaattitrapin SM-kisoissa Siilinjärvellä. Juhan ammunta kulki hienosti läpi kisan ja osumat olivat hyviä. Paikan päällä kisaa seurannut para trappareiden valmentaja Pekka Maunula hymyili tyytyväisenä -Kyllä on mies kunnossa. Tuossa tuloksessa on tekemistä monella "terveelläkin" ampujalla. Tyytyväinen oli Juhakin ja tuumasi: on helppo ampua kun homma toimii. Juha rikkoi 88 kiekkoa ja paransi omassa nimissään ollutta SE-tulosta kuudella kiekolla. Pentti Kumpulainen (KEUA) otti hopeaa tuloksella 54 kiekkoa.

LV1-sarjan mitalikolmikko Joni Hyypiä (kesk), Juha Rantakaulio (vas) ja Timo Vapola (oik)

LV1-sarjassa Timo Vapola ampui pronssille ennen OSU:n Pasi Saarista. Tämä kaksikko jatkaa tiukkaa kisaamista vuodesta toiseen, välillä yhden kiekon erolla tai jopa uusinnasta haetaan ratkaisua. Tällä kertaa Timo voitti Pasin osumin 68-67. Sarjan ykköseksi ampui Jouni Hyypiä, joka uusinnassa päihitti seurakaveri (K-Sha) Juha Rantakaulion . Molemmat ampuivat peruskisan SE-tuloksen 82.

Kovatasoisen M20-sarjan mitalistit

M20 sarjassa taso oli erittäin kova. OSU:n Juho Mäkelä ampui SE-tuloksen 90 kiekkoa sadasta ja voitti SiUra:n Juho Montosen kahdella kiekolla. Kim Vapola rikkoi 84 kiekkoa ja sai pronssia. Ensimmäiseen sarjaan sattunut laitevika sotki ammuntaa (16/25), mutta viimeiset sarjat (68/75) meni tosi hyvin, tuumasi Kim.

Y60 sarjan ykköseksi ampui PHC:n Jari Rämö rikottuaan 90 kiekkoaKP-V:n Erkki Kaustinen (14.) ampui 72 kiekkoa ja Reijo Luomala (17.) rikkoi 71 kiekkoa.

Y70 sarjan voitti Raimo Jokiniemi (LoA) särkemällä 86 kiekkoa ja Risto Paavola oli sarjan 9. osuttuaan 64 kiekkoon.

Yleisen sarjan voittotaistelu oli tiukka, Ari Simola LAS, Timo Nissilä RMY ja OSU:n nuori Juho Mäkelä ampuivat kaikki saman tuloksen, 93 kiekkoa. Miehet joutuivat uusintaan. Uusinnassa Ari Simola oli tarkin ennen Timo Nissilää ja Juho Mäkelää. Pohjan-Veikkojen Manu Mastokangas oli 15 rikottuaan 88 kiekkoa. Kim Känsälä (23.) osui 86 kiekkoon ja Toni Varila kiekon vähemmän ja sijoitus 27. Nuori Kim Vapola ampui ensimmäisen aikuisten kisan ja ollen tuoksella 82 sarjan 37. Marko Vähäpesola rikkoi 77 kiekkoa ja sijoittui sijalle 47.

Joukkuekisassa Kim K, Kim V ja Marko sijoittuivat sijalle 9.

Lotta Seppinen (arkistokuva)

Naisten sarjan ykkönen oli Mopsi Veromaa (SSG) joka rikkoi 91 kiekkoa, Lotta Seppinen oli viides rikottuaan 73 kiekkoa ja Johanna Vähäpesola (59) kymmenes.

Tulokset: LV- ja ikäkausisarjat , Yleiset sarjat , Joukkuekisa

(Teksti ja kuvat: Timo Vapola, Pekka Puumala)