Kruupakan Juhannualuskisat, kuvassa junioriampuja Aaro Peltoniemi
Julkaistu: 22.06.2021 16.30

Kaustisen ampumaradalla järjestettiin sunnuntain 20.6. 1-Trapin avoimet ratakilpailut.

26 haulikon omaavaa ampujaa saapui kilpailuihin ympäri maakuntaa. Pitkään koronan takia tauolla ollut kilpailutoiminta saatiin pitkästä aikaa käyntiin, mikä ei tosin näkynyt osanottajamäärässä, joita odotettiin hieman enemmän. Kaustisella järjestetään 1-Trapin SM-kilpailut 14.-15.8. Tämä oli ensimmäinen kolmen kilpailun sarjassa, ennen SM-Kisoja, jotka ovat hyvää harjoittelua kauden päätapahtumaa silmälläpitäen.

Miesten yleisen sarjan vei odotetusti RMY:tä edustava Timo Nissilä. Hän ampui 75 mahdollisesta kiekosta vain 2 kertaa huti, eli tulos 73 oli todella kovaa luokkaa. Toiseksi, tässä hyvätasoisessa kilpailussa tuli myös RMY:tä edustava Ari Heikkiniemi. Hänen tuloksensa oli 71. Kilpailun kolmannesta sijasta jouduttiin uusintaan, missä järjestävän seuran Mika Tastula kesti paineet ja löi IMS:n Harri Pirilän. Molempien peruskilpailun tulos oli 64, eli hieman vaatii radalla käyntejä tihentää, jotta kärki saavutetaan ennen elokuun Sm-kisoja.

Kuvassa Mika suorittamassa uusinnassa omaa osuuttaan

B-sarjan (M50 ja M60) voittoon ampui PMS:n Ari Ojala. Hänen tuloksensa oli 61. Tasaisen kisan toinen oli Mauno Ylikangas (60) ja kolmas Sami Hirsikangas (59). Kotiradan Erkki Kaustinen aloitti kisasarjan lupaavasti, ammuttuaan ensimmäiseen sarjaan 22/25. Seuraavat sarjat eivät aivan menneet samalla tavalla ja sijoituksesi tuli 6. Erkille yhden kiekon hävisi saman seuran Reijo Luomala. Reijon tulosta heikensi hieman kiireinen aikataulu, joka vaikutti hänen ensimmäiseen kisasarjaansa merkittävästi.

C-sarjan (M70, M80, N ja juniorit) voittoon ampui M70 sarjassa ampuva RMY:n Matti Honkaharju. Hänen tuloksensa oli 62 rikottua savikiekkoa. Kaustisen Pohjan-Veikkoja edustava Lotta Seppinen oli toinen tuloksella 59. Kurikan ampujien naiskaksikko vei sijat 3 ja 4, mutta viidentenä kisassa tuli vasta 14-vuotias ampujan alku Aaro Peltoniemi (otsikkokuvassa). Aaron tasaiset sarjat antoivat tulokseksi 55 (20, 18, 17). Hänen taakseen jäivät paljon kokeneemmat ampujat, kuten Risto Paavola ja Taisto Mäkinen.

Lotta Seppinen Ann-Helen From Risto Paavola

Seuraavan kerran Kaustisella kisataan aluemestaruudesta 3.7. Toivottavasti tuolloin saadaan kilpailuun hieman runsaampi osanottajamäärä...