Maakuntaviestin latu on kisakunnossa
Julkaistu: 13.01.2023 20.54

Maakuntaviestin latu on kisakunnossa

Lauhtuneesta säästä ja vesisateista huolimatta Keski-Pohjanmaan maakuntaviestin ladut on saatu pidettyä Kaustisella kisakunnossa. Kisassa käytetään reilun kolmen kilometrin latua, josta suurin osa on tykkilumella.

Kilpailujohtaja Asko Huntus kertoo, että tekninen delegaatti on tarkastanut radan perjantaina ja todennut sen olevan siinä kunnossa, että kilpailu voidaan järjestää turvallisesti.

Huntus kertoo, että olosuhteiden takia lumi näyttää likaiselta, koska puista on tipahtanut roskaa. Kiviä ladulla ei kuitenkaan ole.

-Jos pohjasta nousee jotain, se on puuainesta, ei kiviä, Huntus kertoo.

Vaikka maakuntaviestiä ei päästä hiihtämään huippuolosuhteissa, hankalaan säätilaan nähden kisalatu on kohtuullisessa kunnossa. Töitä se on kuitenkin vaatinut. Esimerkiksi perjantaina lunta on ollut ajamassa ja stadionaluetta lumettamassa kolmisenkymmentä talkoolaista.

-Jos emme olisi saaneet stadionille lisälunta K-raudan pihalta, kisa olisi ollut todella hankala järjestää.

Muuttuneiden sääolosuhteiden takia Kaustisella on tehty maakuntaviestin stadionalueeseen muutoksia. Lähtöpaikka muuttuu ja kierrokselle lähdetään eri tavalla kuin alun perin oli ajateltu.

Keski-Pohjanmaan maakuntaviesti hiihdetään Kaustisella Kallion urheilualueen maastossa lauantaina 14.1. Startti on kello 11. Kisaan on ilmoittautunut mukaan 37 joukkuetta.

Kaustisen Pohjan-Veikot ry. 
0178984-0
Urheilutie 10, 69600 Kaustinen
040 522 8977, veikot@kp-v.fi


Toimisto avoinna:
Ma - Ke 10 - 16
To 12 - 18
(poikkeavat aukioloajat Facebook)