KP-V etu, Naisten Futsal-Liiga

KP-V KP-V - FC OPA

Kaustinen, Urheilutalo

KP-V nappasi ensimmäisen Liiga-voittonsa

KP-V ja vierasjoukkue FC OPA ottivat mittaa toisistaan ensimmäistä kertaa Liiga-tasolla lauantai-iltapäivänä. Joukkueet kohtasivat viimeksi harjoitusturnauksessa Oulussa, missä OPA nujersi vierailijat selvänumeroisesti. Näin ollen kaustislaisilla oli taatusti näytönhaluja ja revanssihenkeä ennen kamppailua. Siltä tapahtumat näyttivät myös kentän tasolla.

Avauspuoliaika oli tapahtumarikas ja aaltoileva. Kotijoukkue oli ensimmäisen kymmenminuuttisen perusteella marssimassa leikiten Liiga-taipaleensa avausvoittoon, mutta KP-V:n toisen maalin jälkeen peli tasoittui ja vierasjoukkue kovensi pelaamistaan.

Toinen puoliaika oli kokonaisuudessaan tasainen. Molemmilla joukkueilla oli hetkensä: vierasjoukkue hallitsi avauskymppiä hakiessaan hanakasti tasoitusmaalia, kun taas kotijoukkue oli parempi jälkimmäisellä puoliskolla.

Kotijoukkue sai otteluun loistavan alun, kun se siirtyi johtoon jo noin puolentoista minuutin pelin jälkeen. Taru Paavola viimeisteli raa´an maalineduskamppailun päätteeksi kotijoukkueen illan avausmaalin. Syötön maaliin merkkautti Essi Rahkonen.

Pirteänä otteluun tulleet pinkkipaidat hallitsivat ensimmäisellä puoliajalla palloa huomattavasti enemmän kuin vierailijat luoden samalla hyviä maalipaikkoja. Oululaiset tyytyivät puolustamiseen.

Ottelua oli pelattu noin viisi minuuttia, kun maalilaulu raikasi jälleen, toinenkin maali merkittiin kotijoukkueelle.

Maali syntyi hienon vapaapotkun päätteeksi, kun KP-V:n parhaaksi pelaajaksi tunnustettu Vera Mattila antoi pienen siirron viereen, josta KP-V-maalitykki Emilia Nurkkala tälläsi pallon varmasti vastustajan maalin alakulmaan.

Loistavan avauspuoliajan ensimmäisen kympin pelannut kaustislaisryhmä sortui jakson puolessa välissä pariin huolimattomuusvirheeseen, joista jälkimmäistä OPA ei jättänyt käyttämättä.

Ensimmäisen jakson jälkimmäinen kymppi oli pääsääntöisesti tasaista, mutta loppua kohti maalitilinsä avanneet vierailijat ottivat pallokontrollin itselleen ja tällä kertaa kotijoukkue joutui puolustuskannalle.

KP-V varmisteli ensimmäisen puoliajan lopun ja siirtyi jaksotauolle 2–1-johdossa.

Toinen jakso lähti käyntiin OPAn kovan painostuksen turvin. Maalia hakeneet oululaiset pysähtyivät kuitenkin kerta toisensa jälkeen jälleen maalilla loistaneeseen Teresa Deliaan sekä uhrautuvaan KP-V-puolustukseen.

Vierailijat saivat kauan odotetun ja myös ansaitun tasoituksensa kun pelikello näytti aikaa 33:24. OPA-pelaaja nousi Deliasta katsoen vasenta laitaa ja toimitti palloa maalille, josta se pomppi omien pelaajien kautta maaliin. Osuma merkattiin omaksi maaliksi.

Noin viisi minuuttia ennen ottelun loppua kotijoukkue tarrasi kiinni historiansa ensimmäiseen Liiga-voittoon, kun Mattila siirsi pinkit 3–2 edelle. Mattila antoi rikkeen seurauksena vapaapotkua ja todennäköisesti keskitykseksi tarkoitettu nosto meni takatolpan kautta aina maaliin saakka. Tästä maalista OPA ei enää toipunut ja joutui taipumaan.

Ottelun loppu eteni pinkkipaitojen puolustaessa tiukasti ja OPAn painostaessa ja hakiessa tasoittavaa osumaa. KP-V ei kuitenkaan vierailijoitaan enää rinnalle päästänyt, vaan otti ensimmäisen Liiga-voittonsa.

Kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittiin jälleen erinomaisesti pelannut Mattila.

Juttua muokattu 09.44: Lisätty Mattilan maalin maininta ja kuvaus.