KREETAN KIERROS – HILIPASE ISSES HIKHEN!
28.6.2016 9:47 Uutiset / Jaoston pääsivusto

KREETAN KIERROKSEN LÄHTÖ 2015. KUVA: KRISTA JÄRVELÄ

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat vuosimallia 2016 käynnistetään jälleen juoksemalla Kreetan kierros jo sunnuntaina 10.7.2016.

Viime kesänä ensi kerran järjestetty kansanmusiikkiväritteinen juoksutapahtuma sai aikaan eräänlaisen festivaalikulkueen Kaustisen kirkonkylällä, kun satapäinen osallistujajoukko juoksi Kaustisen kansanmusiikkijuhlat käyntiin Kreetan kierroksella. Ennakkoon ilmoittautuneita oli 40, mutta paikan päällä koettiin vielä osallistujaryntäys. Lopullinen osanottajamäärä oli 96. Eiköhän pistetä nämä luvut uusiksi tänä kesänä!

Juoksu startataan kansantanssista ponnistavan FolkJam®-alkulämmittelyn, pelimannimusiikin ja aloitusfanfaarin myötä. Reittien varrella kuullaan myös kaustislaisten pelimannien musisointia, samoin kuin maaliin tullessa Pelimannitorilla.

SARJAT

Juoksussa on neljä eri sarjaa, joista yksi lapsille. Lähtö ja maali sijaitsevat Pelimannitorilla, festivaalialueen kupeessa. Reitti on saanut nimensä kanteleensoittaja Kreeta Haapasalolta, jota kunnioittaen reitti kulkeekin Kreetan patsaan ohitse.

5 km ajanotolla
5 km ilman ajanottoa
1,5 km soitin- ja tanssisarja (*
2 km lasten sarja (ajanotolla tai ilman)

(* Tässä sarjassa reitti kuljetaan joko tanssien tai jotakin soitinta soittaen. Tiimiytyminen ja apuvälineiden käyttö sallittua!

LMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen Kreetan kierrokselle on alkanut! Ilmoita itsesi mukaan täällä

Osallistumismaksu ennakkoon 3.7. mennessä ilmoittautuneille on 10€ (alle 12-vuotiaat maksutta; ei tarvitse ilmoittaa ennakkoon), maksetaan käteisellä paikan päällä. Puolet osallistumismaksuista lahjoitetaan osallistujien valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen! Jälki-ilmoittautuminen paikan päällä 15€.

Lähtöön ilmoittautuminen alkaa klo 13.00, alkulämmittely klo 14.30 ja juoksu klo 15.00.

Ilmoittautumislomakkeelle

JÄLÄKIHILIPASUT

Juoksun päätteeksi vietetään ”jäläkihilipasut” Ravintola Pelimannissa klo 18.00 alkaen (k-18), jossa palaudutaan suorituksesta ruuan, juoman ja livemusiikin voimin.

Kreetan kierroksen järjestävät yhteistyössä Pro Kaustinen ry (Kaustisen kansanmusiikkijuhlat) ja Kaustisen Pohjan-Veikot.   
Lisää uutisia
Kaustisen Pohjan-Veikot
«  Lokakuu   »
Kategoriat