Comets Cupin voitto Kaustiselle
KP-V P-07Julkaistu: 24.08.2020 00.00

Comets Cupin voitto Kaustiselle

Comets Cup-turnaus pelattiin Jyväskylässä 22.-23.8. Pojat 2007 syntyneet (ja muutama 2008) lähtivät ottamaan mittaa keskisuomalaisista kanssakilpailijoista.

Ensimmäisenä vastaan asettui Kuopion Elo. Hyvin levätyn yön jälkeen, pojat olivat heti alusta alkaen hyvin hereillä, joka näkyi myös pelissä. Elo joutui poistumaan kentältä 3-0 tappion kärsineenä eli turnaus polkaistiin hienosti käyntiin.

Toiseen peliin vastaan asettui Tikkakosken Tikka / P07. Pojat saivat unelma-alun peliin ja jo muutaman minuutin jälkeen oli lukemat 3-0. Tässä pelissä tuntui onnistuvan kaikki, vaikkakin peli tasoittui toisella jaksolla, liekö jätkät vähän säästelleet itseään. Huhtasuon nurmelta poistuttiin 10-0 voittolukemin hieman lepäämään ennen lauantain iltaottelua.

Lauantain iltapeliin vastaan asettui Petäjäveden Petäjäiset. Pelipaikka muuttui luonnonnurmikentältä Comets Parkin keinonurmelle. Alustan vaihtuminen nopeammaksi ja pallon pomppinen toi meikäpojille uusia haasteita. Liekö Petäjävetiset enemmän harjoitelleet ko. alustalla, mutta meidän pojat eivät tahtoneet millään päästä vauhtiin tällä kentällä vai oliko päiväunet sittenkin menneet vähän pitkäksi. Silti kovan taistelun päätteeksi pisteet tasattiin lukemin 1-1.

Sunnuntain aamutuimaan vastaamme asettui piirisarjasta tuttu FC Folk, Haapavedeltä. Juhannuksen jälkeen pelatussa piirisarjan pelissä, Folk vei pisteet suhteellisen helposti lukemin 11-3. Tulokseen tosin tuolloin vaikutti KP-V:n maalivahdin aikainen ulosajo eli kentältä poisto. Tällöin miehistömme joutui pelaamaan lähes koko pelin vajaalla. Liekö lauantai-illan uinti- ja saunareissu vaikuttanut positiivisesti, mutta poikamme oli hyvin hereillä heti pelin alusta saakka. Puolustus joutui ajoittain koville, mutta sitten yksi "onnenkantamoinen" toi helpotusta ja tilanne oli 1-0 meille. Nopeilla vastahyökkäyksillä rikoimme useasti Folkin puolustusmuurin ja tällaisesta tilanteesta, hienon syöttötyöskentelyn päätteeksi siirryimme jo 2-0 johtoon. Folk yritti vielä painostaa ja saikin tehtyä kavennusmaalin, mutta koko joukkueen hyvä puolustuspelaaminen kesti paineen ja voitto otettiin kotiin, joka tarkoitti tällöin myös lohkovoittoa ja finaalipaikan varmistumista.

Sunnuntain loppuotteluun vastaan asettui järjestävän seuran joukkue Jyväskylän Komeetat. Peli pelattiin jälleen keinonurmella, joka jälleen hieman arvellutti joukkueen kykyä, kun vielä pelattiin vastustajan kotiareenalla. Ottelu oli alusta alkaen tasainen ja hyvätasoinen. Miehistömme (huomatkaa: pojat muuttuivat miehiksi turnauksen edetessä) taisteli upeasti kautta linjan ja saivat hienosti rikottua vastustajan hyvää ja hallittua syöttöpeliä. Nopeiden vastaiskujemme ansiosta vastustaja oli helisemässä, ja yhden tällaisen tuotoksena, tuomari vihelsi ansaitusti rangaistuspotkun, jonka pelaajamme sijoitti hallitusti verkon perille. Lopun tarkka peli ja järjetön puolustaminen toi voiton tästä jännittävästä loppuottelusta lukemin 1-0.

Tämä turnaus voitettiin joukkueena, niin kentällä kuin kentän laidallakin. Heikkoa lenkkiä ei joukkueesta löytynyt ja vahvintakaan ei voi nimetä, niin tasaisia pojat olivat !! Tästä on hyvä jatkaa kautta vielä neljän piirisarjapelin verran.

Joukkueen ottelut Turnauksen lopputaulukko

Jäljellä olevat kotiottelut: tiistaina 15.9. klo 18.30 KP-V - NIK ja sunnuntaina 20.9. klo 14.00 KP-V - KPV/P08

Tässä voittoisassa joukkueessa pelasivat,

Ylärivi vas; Joona Mäkelä, Kaapo Linnarinne, Aleksi Koivukoski, Niklas Anttila, Juuso Mäkelä, Eemil Anttila alarivi vas; Riko-Matti Jylhä, Tino Pollari, Eetu Sova, Anselmi Taipale, Oskari Krintilä ja etualalla Peetu Puumala. Reserviin ja joukkeesseen kuuluu vielä Atte Löfbacka, Joni Känsäkoski, Oskar Nisula ja Onni Salonen