KP-V P12 sarjaturnauksessa Isokyrössä
Julkaistu: 10.10.2021 21.47

Pirteästi kauden avannut Kaustisen P12-joukkue lähti metsästämään lisäpisteitä sunnuntaina Etelä-Pohjanmaan puolelta, Isokyrössä ei aiemmin oltu pelireissulla käyty. Kokoonpanosta oli muutama pelaaja poissa, mutta jalkeille saatiin sisukas 14-henkinen porukka.

Ensimmäisessä ottelussa kotijoukkueena vastaan asettui Kokkolan Nibacos Valkoinen Kaustisen ollessa vierasjoukkue. Harjoituksissa oli puhuttu paljon napakammasta pelin aloituksesta, ja tänään KP-V marssi kentälle hyvällä asenteella painaen pelin Nibacosin päätyyn heti alkuvihellyksestä lähtien. Kovasta paineesta huolimatta palloa ei saatu ensimmäisessä erässä kotijoukkueen verkkoon, vaan Nibacos rokotti tehokkaalla viimeistelyllä päästen erätauolle 1-0 johtoasemassa.

Toiseen erään KP-V sai hyvän alun: Toivo Vähäkainu tempaisi pitkän pyörityksen päätteeksi laukauksen, joka pomppi maalilinjalla ja tolpissa kuin flipperissä ikään. Epäselvän tilanteen ratkaisi lopulta hyvin sijoittunut erotuomari, joka ilmoitti pallon käyneen maalissa. Tasoitus oli tosiasia, ja pian tämän jälkeen KP-V nappasi johtoaseman Iisakki Hakamäen unelmakudilla!

Viimeiseen erään lähdettiin ansaitusta johtoasemasta. Nibacos löi lisää pökkyä pesään ottaen ottelussa johdon, jonka Teppo Järvelä vielä tasoitti läpiajosta. Vähistä paikoistaan hyvin viimeistellyt kotijoukkue otti kuitenkin nopeasti johdon takaisin, ja kotijoukkueen maalilla upeasti torjunut Lucas Kaisto johti Nibacosin niukkaan 4-3 -voittoon vierasjoukkueen hallinnasta huolimatta.

Toisessa ottelussa vastaan asteli uusikaarlepyyläinen Blue Fox Kaustisen ollessa kotijoukkueena. Hyvällä jalalla aloittanut Kaustinen värkkäsi kaksi maalia ensimmäiseen viiteen minuuttiin ennen vieraiden kavennusta. Tämän jälkeen erä pysyi hyvin kotijoukkueen hallinnassa, ja ensimmäiselle erätauolle mentiin Kaustisen selvässä 5-1-johtoasemassa.

Toiseen erään lähdettiin hieman huonolla asenteella, eikä lisäosumia nähty kummassakaan päässä. Viimeisessä erässä karuselli alkoi jälleen pyöriä tuloksekkaasti, ja Blue Fox sai tällä kertaa tyytyä katselemaan KP-V:n kantapäitä. Kaustinen tyylitteli voittoon lukemin 9-1 P10-joukkueesta lainatun Otto Järvelän kerätessä yhden maalin ja kolme syöttöpistettä. Maalinsuulla Oliver Knutar otti tarvittavat kopit muutaman loistopelastuksen säestyksellä.

Turnauksen onnistujista nostettakoon tällä kertaa esiin kolme maalia mieheen mättäneet Toivo Vähäkainu ja Teppo Järvelä, sekä pelistä toiseen tehtaan takuulla pisteitä nakuttava Peik Peltola. Puolustuksessa työteliäs Akseli Lyytikäinen sai viimein uurastuksestaan palkinnon viimeistellen toisessa pelissä 7-1 -johtomaalin upean hyökkäyskuvion päätteeksi.

Kauden kolmen voiton tavoite tuli täytettyä jo toisessa sarjaturnauksessa, nyt on aika asettaa uudet päämäärät ja lähteä lisäpisteiden metsästykseen. Seuraavat pelit pelataan Nurmossa 6. marraskuuta.