KP-V P12 salibandyn sarjaturnauksessa Nurmossa
Julkaistu: 07.11.2021 08.00

Kaustisen P12 salibandyjoukkue jatkoi pyhäinpäivänä tiukkaa vääntöä sarjapisteistä: Tällä kertaa matkattiin Nurmoon, missä vastaan asettuivat FBC Jeppis sekä turnauksen isäntäjoukkue Konnat. Odotettavissa oli kaksi kovaa ottelua sarjan vahvimpia joukkueita vastaan, ja pisteisiin vaadittaisiin äärimmäisen tarkkaa puolustuspeliä vastustajan taidokkaita hyökkääjiä vastaan.

Ensimmäinen ottelu kotijoukkue Jeppistä vastaan alkoi mukavissa merkeissä, kun alkutunnustelun jälkeen neljännellä peliminuutilla Toivo Vähäkainu jatkoi maaliputkeaan vieden Kaustisen johtoon tarkalla ja tyylikkäällä rannelaukauksella. Tämän jälkeen peli eteni tasaisena ja vauhdikkaana loppuun asti numeroiden ollessa tasan 3-3 vielä viimeiselle peliminuutille saavuttaessa. Ajassa 44:12 Teppo Järvelä vei Kaustisen riemukkaasti johtoon, eikä vastustajan aikalisän puitteissa juonimat ovelat hyökkäyskiemurat enää johtaneet vaarallisiin maalipaikkoihin. Maukas voitto kotiin viemisiksi, Kaustisen muista kihauksista ottelussa vastasivat tutut maaliruiskut Peik Peltola sekä Kosti Järvelä.

Toiseen otteluun puolustusta tuli tiivistää entisestään, sarjakärki Konnat oli sekä sarjan ainoa tappioton joukkue että myöskin eniten maaleja mättänyt nippu. Otto Järvelä pamautti kuitenkin ottelun kotijoukkue KP-V:n johtoon Kosti Järvelän tarkasta syötöstä, ja Konnat saatiin pidettyä tiukalla vartioinnilla pois vaarallisilta maalintekopaikoilta. Ensimmäinen erä päättyi tasatilanteessa 1-1.

Toisen erän kolmannella peliminuutilla Konnat meni 1-2 johtoon, eivätkä enää johtoasemastaan luopuneet Kaustisen vimmatusta takaa-ajosta huolimatta. KP-V tuli 2-5 -tappioasemasta maalin päähän vielä viimeisen erän puolivälissä, mutta loppukirissä hyökkäyspään riskit avasivat Konnille maalipaikkoja vastahyökkäyksistä ja turnausisännät viimeistelivät hyvällä prosentilla loppuluvuiksi 4-8.

Päivän onnistujiin lukeutuivat kolme maalia viimeistellyt Teppo Järvelä sekä ansiokkaasti tuurauskeikalla käynyt Otto Järvelä, joka kahden maalin lisäksi nappasi kolme syöttöpistettä. Eemeli Lyytikäinen sai reilusti vastuuta toisena sentterinä, ja hoiti hommansa tyylikkäästi molempiin suuntiin. Puolustuksessa Akseli Lyytikäinen, Eelis Torppa, Iisakki Hakamäki sekä lievästi loukkaantuneena pelannut Joose Puumala selvisivät urakasta kunnialla ja antoivat KP-V:lle mahdollisuudet taistella pisteistä kummassakin ottelussa.

Seuraavan kerran KP-V P12 tulessa Kauhajoella 21. marraskuuta.