A-trapin alue-ennätysten murskajaiset jatkuivat
Julkaistu: 19.06.2022 22.05

Sunnuntaina jatkuneet haulikkoammunnan aluemestaruuskilpailut toivat jälleen tukun mitaleja Pohjan-Veikkojen ampujille sekä tukun uusia alue-ennätyksiä sekä omille että muille alueen ampujille. Tämä osoittaa, että meidän ratamme sekä kilpailun järjestelyt onnistuivat taasen vallan mainiosti. Katselijoita oli parhaimmillaan paikan päällä seuraamassa kisoja ja nauttimassa vaihtelevasta säästä ja hyvästä kahvista ja makkaroista jopa 30 silmäparia (+ toimihenkilöt 5 kpl).

Miesten yleisen sarjan vei odotetusti nimiinsä RMY:n Timo Nissilä uudella alue-ennätyksellä 93 rikottua kiekkoa. KP-V:n ampujat Mika Tastula oli 6. (82) ja Tony Enlund 8. (71)

Naisten sarjan voittoon, ja tietenkin uudella alue-ennätyksellä, ampui KP-V:n Lotta Seppinen. Lotan tulos oli 85 ja tähän lopputulokseen tuli yksi täysin puhdas 25 ammutun kiekon sarja.

Lotta Seppinen, naisten sarjan ylivoimainen ykkönen myös sunnuntaina

N20 sarjassa KP-V:n ampujat ottivat kaksoisvoiton. Voittoon ampui Pihla Pulliainen uudella alue-ennätystuloksella 60. Pihlan tukena toiseksi tähtäili Nea Tastula, tuloksen ollessa 41. Nämä kaksi juniori-ikäistä ampujaa täydennettynä Lotta Seppisen panoksella ottivat myös voiton naisten joukkuekisassa.

Kaksoisvoittoon N20-sarjassa ampuivat KP-V:n Nea Tastula hopeaa (vas) ja Pihla Pulliainen kultaa. Joukkuekuvassa mukana myös naisten sarjan voittaja Lotta Seppinen. Ratakuvissa Pihla eka otoksessa ja Nea tokassa

M50 sarjassa KP-V:n Toni Varila ampui tasaiset neljä sarjaa ja sai yhteistulokseksi 88 rikottua espanjalaista savikeikkoa. Tämä riitti tässä kovatasoisessa M50-sarjassa pronssitilaan. Kilpailun voitti Kannuksen Sami Hirsikangas uudella ae:lla 94. Toiseksi ampui myös Kannuksen ampujista Mauno Ylikangas rikkoen 91 kiekkoa. Nämä molemmat Kannuslaiset ampuivat myös yhdet puhtaat sarjat päivän aikana omiin sarjoihinsa. Kaustislaisten hyvää panosta täydensivät Marko Honkonen (79) ja hieman vaisumman kisatuloksen ampunut Juha Myllymäki (78).

Y50 sarjan onnellinen pronssimitalisti Toni Varila

Y60 sarjassa Kaustisen Reijo Luomala oli viimeiseen sarjaan kiinni aluemestaruudessa. Pieni herpaantuminen kuitenkin viimeisessä sarjassa vei mestaruuden nenän edestä, sen otti Ari Ojala IMS:sta yhden kiekon erolla 81-80.

Y60-sarjan hopeamitalisti Reijo Luomala

Y70 sarjan voiton vei RMY:n Matti Honkaharju. Kaussen Erkki oli hienosti kilpailun kolmas ja jatkoi täten lauantaina aloittanutta mitaliputkeaan. Risto Paavola oli kisan 4.

Y16 sarjassa RMY:n Joonas Heikkiniemi ampui sarjaan uudet alue-ennätyslukemat 65. KP-V:n Aaro Peltoniemelle sattui ansaittu lomamatka ko. kisan ajalle, joten hänen kovista tuloksista saadaan toivottavasti nauttia viimeistään SM-kisoissa heinäkuun lopussa.

LV1 sarjan voittoon ampui lauantain tapaan Timo Vapola. Myös sunnuntaina Timo ampui uudet alue-ennätyslukemat 84 LV1-sarjaan. Myös hänellä oli hieno mahdollisuus ampua yksi täysi sarja päivän kisassa, mutta hyönteinen teki tepposen korvan juureen ;)

LV1-sarjan viikonlopun tuplamestari, Timo Vapola

LV2 sarjassa YMS:n Kimmo Junttila ampui uudet alue-ennätyslukemat 61. Tähän saataneen parannusta vielä SM-kisoissa Kaustisella, mutta ennätyksen tekijäkin saattaa vaihtua ;)

LV2-sarjan voittaja Kimmo Junttila

Yleisessä joukkuekisassa RMY:n kolmikko Timo Nissilä, Ari Heikkiniemi ja Petri Heikkiniemi ampuivat uuden joukkuealue-ennätyksen 264, entinen KP-V:n hallussa ollut ennätys parani 11 kiekolla. Myös Y50 sarjassa KP-V:n ampujat Toni Varila, Marko Honkonen ja Juha Myllymäki ampuivat uudet alue-ennätyslukemat 245 parantaen entistä omissa nimissään, tosin eri ampujien, ollutta ennätystä 13 kiekolla.

Linkeistä täydelliset tulokset: Henkilökohtaiset tulokset ja Joukkuekilpailun tulokset

Viikonlopun kisat onnistuivat täydellisesti, yleisöä oli kiitettävästi ja sääolosuhteet eivät aiheuttaneet minkäänlaista ongelmaa kisojen aikana. Mitäpä muuta sitä sadepäivänä tekisi kun kuluttaisi aikaa ampumaradalla... Kiitos kilpailijoille ja talkoolaisille!

"Mökkitalkoot" jatkuvat tiistaisin (KYMS), keskiviikkoisin (KP-V) ja torstaisin (KMS) mökin kimpussa jonne kaikki kynnelle kykenevät ovat tervetulleita, jotta heinä-elokuun vaihteessa olevat kisat saataisiin pitää uudistetuissa tiloissa !