A-trapin SM-kisoissa ammuttiin useita SE-tuloksia
Julkaistu: 30.07.2022 19.15

Lauantain A-trapin SM-kilpailuissa Kruupakan ampumaradalla tehtiin tukku suomen ennätyksiä. Vaihtelevissa sääoloissa käydyissä kilpailuissa tulostaso nousi kuitenkin yllättävän kovaksi.

Y16 sarjassa Samuel Ruusunen otti kultaa uudella SE-tuloksella 85. Samuelin kisa lähti käyntiin hienolla tulokselle 24/25. RMY:n Joonas Borén laittoi ennakkosuosikille hienosti kampoihin koko kisan ajan, mutta oli tyytyminen kakkossijaan tuloksen ollessa 82. Kolmanneksi haulisateita lähetteli KMY:n Saku Tallgren (79). Paremmin kiväärilajeista tunnettu Elias Ruusunen oli nyt tyytyminen mitalisijojen ulkopuolelle, häviten pronssin kahdella kiekolla, mutta hänestä kuullaan varmasti vielä muissa ampumalajeissa. KP-V:n edustaja Aaro Peltoniemi oli kisan viides tuloksella 70.

Vas. Joonas Borén, Samuel Ruusunen ja Saku Tallgren

N20 sarjassa Kaustisen Pohjan-Veikkojen tytöt ottivat kaksoisvoiton. Pihla Pulliainen otti kultamitalin tuloksella 63. Nea Tastula antoi hyvän vastuksen viisi kiekkoa heikommalla tuloksella. Kaksoisvoiton lisäksi tytöt ottivat joukkuekultamitalin Y20 sarjassa. Heidän lisäkseen joukkueessa ampui Aaro Peltoniemi.

Ensimmäisessä kuvassa N20 henk.koht ja toisessa N20 joukkuekisan palkintokuva. Vas Nea Tastula ja Pihla Pulliainen

M20 sarjan ylivoimainen voittaja ja uuden suomen ennätyksen haltija on Juho Montonen Iisalmen Ampujista. Uusi SE-tulos kirjataan nyt lukemin 91. Entinen ennätys oli Juho Mäkelän nimissä, joten suunta on oikea 😉

Juho Montonen, M20 Suomen mestari ja Suomen ennätyksen ampuja

N50 sarjan ylivoimainen ykkönen oli Osu:n Marja Maunula (82). Saman seuran Satu Pylkkänen oli toinen ja P-HA:n Päivi Konttinen kolmas. Mitalinaiset ampuivat koko kisan tasaisesti ja mitalien värit ratkaistiin vasta viimeisessä sarjassa, johon Satu ja Marja lähtivät tasatuloksin. Tällä kertaa Marja vei voiton, mutta miten käy huomenna kun ammutaan yleinen N-sarja?

vas. Satu Pylkkänen, Marja Maunula ja Päivi Konttinen

M50 sarjan voittaja Ari Simola oli koko kisan ajan vakuuttavassa vauhdissa ja hallitsi kisaa alusta alkaen. Sarjaan ei mahtunut yhtään täyttä kiekkokasaa, mutta sarjat 23,24,24,24=95 riitti kuitenkin reiluun 4 kiekon voittoon. Kisan kakkonen Janne Kirvesmäki hävisi 4 kiekkoa ja RMY:n Timo Nissilä jäi kakkossijasta kahden kiekon verran. Timon kisa "kaatui" ensimmäiseen sarjaan jossa tuloksena oli "vain" 20. Viimeiseen sarjaan Timo sitten ampui täydet 25 ja ilmoittautui ennakkosuosikkien joukkoon sunnuntain yleiseen miesten kisaan. Paikallisten poikien sijoitukset oli keskivaiheilla alakanttiin menneillä tuloksilla, kuten järjestävän seuran ampujat yleensä suorittavat vieraanvaraisia kun ovat, Toni Varila sijoitus 12. (80), Marko Honkonen 13. (79), Arto Lahti 21. (73) ja Juha Pulliainen 24. (61)

vas. Janne Kirvesmäki, Ari Simola ja Timo Nissilä

Y60 sarjassa käytiin tasainen kilpailu. PHC:n Jari Rämö oli kisan ykkönen tuloksella 88. LAS:n Risto Rämö hävisi voiton kahdella kiekolla (86) ja PHC:n Esa Oinonen oli kolmas tuloksella (85).

Vas. Risto Rämö, Jari Rämö ja Esa Oinonen

Y50 joukkuekilpailu oli myös erittäin tasainen. Kisan voitti PHC:n kakkosjoukkue tuloksella 259. Joukkueessa ampuivat Ari Simola, Jari Rämö ja Takala Hannu. Kisan kakkonen oli LAS tuloksella 257 ja joukkueella Pasi Tanhuanpää, Risto Rämö ja Jari Helminen. RMY:n joukkue oli nyt tyytyminen kolmanteen sijaan vain kiekon hopeatilan hävinneenä. Rmy:n joukkueessa ampuivat Antti Pirttisalo, Timo Nissilä ja Ari Heikkiniemi.

LAS, PHC JA RMY

Huomenna sunnuntaina kisat jatkuvat yleisten sarjojen mestaruuksien ratkomisella. Tervetuloa jälleen katsomaan jännittäviä tapahtumia päviän aikana...