Jukolan johtoryhmä kävi maasto- ja kisakeskuskatselmuksessa Kaustisella
SuunnistusJulkaistu: 16.05.2024 15.36

Jukolan johtoryhmä kävi maasto- ja kisakeskuskatselmuksessa Kaustisella

Kaustisen Pohjan-Veikkojen, Vetelin Urheilijoiden, IK Falkenin ja OK Botnian valmijstelema Jukola-hakemus vuosille 2029 ja 2030 etenee. Keskiviikkona Jukolan viestin 8-henkinen johtoryhmä kävi Kaustisen Järvelässä tutustumassa ja katselmoimassa maastoja ja kilpailukeskusta.

Osa hakutoimikunnan jäsenistä esitteli alustavia kisakeskuksen suunnitelmia ja osa puolestaan kävi maaston puolella. Jukolan johtoryhmän ja Jukolan viestin järjestelyoikeuksia hallinnoivien Kaukametsäläisten Juhani Sihvonen oli tyytyväinen näkemäänsä ja kuulemaansa.

- Organisaatio on kattava, edustaa nuorta ja vanhaa, kokenutta ja tuoretta voimaa. Hienoa oli sioutuneisuus ja into, että halutaan järjestää Jukolan viesti.

Sihvosen mukaan kilpailukeskus rakentuisi pellolle, mutta se ei ole este hakemuksen valmistelulle.

- Maakunnasta ei löydy tuollaisen maaston viereen kilpailukeskusta. Joissain asioissa voidaan tehdä kompromissejä.

Maasto sai kiitosta

Jukolan viestin TA Teijo Oksanen oli puolestaan mukana tutustumassa maastoon ja oli erittäin tyytyväinen näkemäänsä.

- Maastossa oli tosi hienoja avokallioalueita, haaste on se, että avokallioalueet ovat varsin suppealla alueella mikä tekee siitä ei-niin-vaativaa huippusuunnistajille, mutta tässä kohtaa vaativuus tehdään ratamestarin työskentelyllä. Maasto on Jukolan arvoinen.

Lopputulemana johtoryhmä antoi luvan jatkaa hakemuksen valmistelua, joka tulee jättää lokakuussa. Päätös kisajärjestäjistä tulee talven 2025 aikana. Mukana kilpailussa ovat myös Jämi ja Jyväskylä.

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Juha Lerssi oli tyytyväinen illan antiin.

- Toiveena olisi saada vuoden 2029 tapahtuma, sillä kyseessä olisi 80. Jukolan viesti. Mutta tottakai olemme valmiita järjestämään vuoden 2030 viestinkin, jos se meille myönnetään.

Tänä kesänä Jukola järjestetään Kauhavalla nimellä Lakia-Jukola. Tapahtumaan on ilmoittautunut yli 17 100 suunnistajaa 19 eri maasta, joten kyseessä on jälleen yksi Suomen suurimmista urheilutapahtumista. Jukolan viestiä ei ole koskaan aiemmin järjestetty Keski-Pohjanmaalla

Kaustisen Pohjan-Veikot ry. 
0178984-0
Urheilutie 10, 69600 Kaustinen
040 522 8977, veikot@kp-v.fi


Toimisto palvelee etänä 1.5-30.8:
Tavoitettavissa puhelimitse ja viestein
Ma ja Pe 10 - 17
Ti - Ke 10 - 16