P14 Futsalin piirisarja alkoi Kaustiselta
Julkaistu: 16.11.2020 00.00

P14 ikäluokan poikien ensimmäinen piirisarjaturnaus pelattiin Kaustisella sunnuntaina 15.11. Turnaukseen saapuivat joukkueet Haapajärveltä, Kannuksesta ja Kokkolasta. Kotijoukkuetta vastaan kahden ottelun iltapäivään asettui Haapajärven Kiilat ja GBK Kokkolasta.

Ensimmäinen ottelu alkoi tasaisin merkein Haapajärven Kiiloja vastaan, molempien vielä tunnustellessa futsal-pelin syntyjä syviä, mutta pikkuhiljaa molemmat pääsivät peliin sisään. Maalinteon aloitti Kiilat, kun peliä oli pelattu 3.35, mutta 20 sekuntia myöhemmin Eemil Anttila tasasi pelin. Tästä edettiin sitten Haapajärven voimin tilanteeseen 3-1 ja 4-2, mutta hyvin pojat punnersivat vielä tasoihin. Maalintekijöinä Juho Holtti, Kaapo Linnarinne ja Eemil toistamiseen, joten ensimmäiselle tauolle mentiin 4-4 lukemin.

Toista puoliaikaa tahkottiin jälleen nelisen minuuttia, kunnes Oskari Krintilä vei kotijoukkueen ensimmäistä kertaa johtoon. Pari minuuttia myöhemmin Kiilat tuli kuitenkin tasoihin ja minuuttia ennen päätösvihellystä Kiilat siirtyi 6-5 johtoon. Tämän jälkeen Kiiloilla alkoi virhetili lisääntymään ja kovan painostuksen jälkeen Oskari Krintilä vapautti kotijoukkueen piinasta tasoittaen pelin tilanteeksi 6-6 yhdeksän sekuntia ennen päätösvihellystä. Hieno tasuri maalirikkaassa ottelussa.

Toiseen otteluun kotijoukkue sai levätä pari tuntia, GBK:n joutuessa peliin 20 minuutin levolla edellisestä pelistään Kannusta vastaan. Liekö GBK:lla ollut etu siinä, sillä kun peliä oli pelattu 3.26 oli Anselmi Taipaleen, joka tällä kertaa pelasi maalissa, taakse mennyt jo 3 palloa. Jo tässä vaiheessa KP-V:n valmentaja Juho Koivukangas otti aikalisän, rauhoitteli, herätteli ja opasti poikia ammattimaisesti niin kuin asiaan kuului. Tämän jälkeen peli tasoittui ja seitsemän peliminuutin kohdalla Niko Koskinen teki 2 maalia puolen minuutin sisään ja peli olikin jo 2-3. Hyvin oli neuvot menneet perille!! Vielä ennen puoliaikavihellystä Niklas Anttila tasoitti pelin, eli toiseen jaksoon lähdettiin tasatilanteesta 3-3. Toista jaksoa ehdittiin pelata 2.30 minuuttia kun taas verkot soi, tällä kertaa maalintekijänä kunnostautui Kaapo Linnarinne ja kun kerran Kaapo pääsi alkuun niin mitä sitä toppuuttelemaan, puoli minuuttia myöhemmin hän viimeisteli tilanteeksi jo 5-3. Eemil Anttilan 6-3 maali taisi katkaista GBK:n selkärangan. Vähän lohtua toi GBK:n kavennus tilanteeksi 6-4, mutta sitten alkoi ehkä vastustajan jalka jo painaa ja turhautuneisuus alkoi näkyä kentällä. Atte Löfbacka, Eemil Anttila ja Kaapo Linnarinne kaunistelivat vielä loppulukemiksi 9-4. Toinen jakso oli kyllä erinomaista peliä kaikilta, muutama rima- ja tolppalaukaus ja hienoja syöttökuvioita. Voiton ehkä yhtenä ”takuupoikana” oli myös maalivahti Anselmi Taipaleen hienot vastaantulot ja torjunnat. GBK:n yrittäessä pelata syöttöpelillä lähelle maalia, pääsi maalivahti aktiivisella liikkumisellaan hyviin katkoihin. Liekö ennakkokäsitys pelaavasta maalivahdista myös sekoittanut Kokkolalaisten kuviot.

Kokonaisuudessaan turnaus meni hienosti. Poikien taistelutahto ja periksiantamattomuus oli käsin kosketeltavaa, varsinkin toisessa pelissä, ja jok´ikinen poika näytti antavan peleissä kaikkensa. Täydellistä joukkuepelaamista, kaikki täyttivät paikkansa ja kaikkia myös tarvittiin !! Myös valmennus ja pelin ohjaus toimi erinomaisesti Juho Koivukankaan ja Juho Viiperin toimesta.

Jo näin alkukaudesta täytyy kiittää edellä mainittuja valmentajia ja Jarno Lyytikäistä, kun ovat lähteneet valmentamaan ja ”kasvattamaan” poikia, omien ja osin tavoitteellisempien joukkueiden lisäksi.

Kärkipaikka on nyt meidän hallussa, nyt nautitaan ainakin viikko siitä, ja sitä ei tulla hevillä luovuttamaan, mutta jos se menee, niin ei haittaa kun peli muutoin kulkee ja pojilla on hauskaa … Seuraava turnaus tällä porukalla on Oulaisissa 12.12. Siihen asti näkemiin...