Mitalisadetta KP-V:n haulikkoampujille
Julkaistu: 01.08.2021 22.23

Automaatti-trapin aluemestaruuskilpailut 31.7.2021.

Seuran ampujat kilpailussa olivat: takarivi vas. Erkki Kaustinen, Arto Lahti, Timo Vapola, Mika Tastula, Kim Vapola. Eturivissä vas. Aaro Peltoniemi, Arttu Lahti, Reijo Luomala, Nea Tastula, Lotta Seppinen ja Risto Paavola.

Hieman taustaa tästä lajista:

Automaattitrap toteutetaan yhdellä heitinhaudan keskellä olevalla ns. automaattiheittimellä. Heittimessä on sivu- ja pystymoottorit, jotka jatkuvasti muuttavat kiekon heittokulmaa. Kiekko lähtee välittömästi ampujan kutsusta, ja se voi lentää ampumasuuntaan nähden 0-45 asteen kulmassa, joko oikealle tai vasemmalle. Kiekon korkeus voi vaihdella puolentoista ja kolmen metrin välillä. Lentomatka on 76 metriä. Kiekon lähtönopeus on noin 150 km/h. Ampujalla on kaksi patruunaa jokaista kiekkoa kohden. Osumasta saa yhden pisteen.

Kaustisella ammuttiin automaattitrapin am-kisat lauantaina 31.7. Kilpailuun oli saapunut 28 haulikon omaavaa ampujaa pohjanmaan alueelta.

Miesten kisassa käytiin jännittävä kilpailu neljän ampujan voimin. IMS:n Harri Pirilä vei kultamitalin hyvällä tuloksella 91/100. Hopealle ampui järjestävän seuran Mika Tastula todella hienojen sarjojen jälkeen (21+23+22+23) 89/100. Tiukan vastuksen Mikalle antoi RMY:n Pekka Borén, mutta viimeisen sarjan herpaantuminen ja Mikan psyykkaus (16/25) pudotti Pekan kolmannelle sijalle.

Mika Tastula Lotta Seppinen Nea Tastula

Naisten ja N20 sarjojen voitot jäivät Kaustiselle. KP-V:n Lotta Seppinen ampui tasaisen sarjan ja ylsi kokonaistulokseen 80. N20 sarjassa Nea Tastula ampui uuden alue-ennätyksen (54) ja sillä suorituksella heltisi kultainen aluemestaruusmitali edellisten seuraksi. Nealla niitä taitaa jo melkoinen kasa olla niin ilma-ase- kuin haulikko ammunnasta.

Arto Lahti

M50 sarjassa Arto Lahti ampui hienosti pronssisijalle tuloksella 83. Voiton vei uusinnan jälkeen RMY:n Antti Pirttisalo jättäen Sami Hirsikankaan hopealle. Nämä kaksi ampujaa rikkoivat peruskisassa uudet ae-lukemat 87.

Erkki Kaustinen

Y60 luokassa viimeistä kautta ampuva Erkki Kaustinen ampui tuloksen 75, joka oikeutti pronssiseen mitaliin. Tämän sarjan sijoitukset vaihtelivat pitkin päivää, mutta varmimmin onnistui PMS:n Ari Ojala (81). KP-V:n Reijo Luomala oli kahden sarjan jälkeen kärkikamppailussa, mutta viimeiset sarjat eivät sujuneet harjoitusten odottamalla tavalla. Reijon tulos 69, oikeutti viidenteen sijaan.

Y70 sarjassa Risto Paavola otti aluemestaruuden tittelin vuodeksi haltuunsa uudella alue-ennätys tuloksella 82. Tällä tuloksella peitottiin monta nuorempaa ja Erkin vaihtaessa tähän luokkaan joutuu vetämään kovan talviharjoittelukauden, jotta pystyy antamaan Ristolle edes jonkinlaisen vastuksen.

LV1-sarjan aluemestariksi ampui KP-V:n Timo Vapola. Uudet alue-ennätyslukemat kirjataan tämän kilpailun jälkeen 80. Hieman nahkeasti alkaneen kilpailun kaksi viimeistä sarjaa lupasivat hyvää tulevia kilpailuja ajatellen. Timon sarja päivän kilpailussa oli 19+17+23+21.

Junioriluokkaan kuuluva M20 sarja ammuttiin kahden ampujan voimin. Valtakunnalliseen juniorihaulikkoampujien tehoryhmään kuuluva KP-V:n Kim Vapola ei jäänyt isäänsä huonommaksi. Aluemestaruus ja uusi alue-ennätys kirjataan nyt Kimille lukemin 86 pirstaloitunutta kiekkoa.

Y15 sarjassa KP-V:llä oli asettaa kisaan kaksi edustajaa. Kovaan tuloskuntoon ja huimasti tasoaan nostanut Kaustisen Aaro Peltoniemi ampui kisan kakkoseksi 66 kiekon tuloksella. Kisan voittoon ampui uudella alue-ennätyksellä 71 RMY:n Joonas Heikkiniemi. KP-V:n Arttu Lahti oli pitkän kilpailutauon jälkeen jälleen saapunut kisa-areenalle. Kovana jääkiekkomiehenä tunnettu Arttu oli ehkä vähäisen harjoittelumäärän jälkeen jonkin verran jäljessä normaali tasostaan. Kolmannessa sarjassa Arttukin väläytti ja ampui lupaavasti 17/25. Kokonaistuloksella 47 heltisi neljäs tila tässä tulevien ampujien luokassa. Nähdyn perusteella, näistä nuorista nousee moni vielä korkealle, kun vain jaksavat tehdä riittävästi toistoja ja harjoitella monipuolisesti.

Uudet alue-ennätykset ammuttiin myös N50 ja Y80-sarjoissa. NU:n Anne Tölli ampui N50 sarjassa 72 kiekkoa ja Y80 sarjassa Reino Kriikkula ampui tuloksen 79.

Järjestävälle seuralle jäi joukkuekilpailuistasta kaksi kultaista mitalia. KP-V kokoonpanolla Lotta Seppinen, Mika Tastula ja Arto Lahti voitti yleisen sarjan voittotuloksen ollessa 252. Y50 sarjassa saman tempun teki trio Reijo Luomala, Erkki Kaustinen ja Risto Paavola. Tulos heillä oli 226. Y20 sarjassa Kaustisen sijoitus oli hopeinen vain 2 kiekkoa RMY:tä vähemmän särkeneenä. RMY:n tulos oli myös uusi alue-ennätys 201.

Näistä asetelmista jatketaan elokuun ajan SM-kisojen parissa. Haulikkopuolen eri lajimuotojen SM-kisat on keskitetty pitkälti heinäkuun lopun-elokuun viikonloppuihin. Meidän järjestettävät kisat kisataan 14.-15.8 ja tuolloin lajina on Kansallinen trap.

Tästä täydelliset tulokset lauantain kilpailuista: Henkilökohtainen: Kaustinen_31_7_2021.pdf Joukkue: Kaustinen_31_7_2021_joukkue.pdf