Julkaistu: 26.09.2021 14.06

Kaustisen Pohjan-Veikot P12 haastajasarjan kauden avauksessa Kokkolassa

Kaustisen Pohjan-Veikkojen P12-salibandyjoukkue koki pientä uudistumista viime kaudesta: Ikärakenteen muutos mahdollisti joukkueen siirron vuotta nuorempien sarjaan, mutta samalla riveistä poistui muiden lajien pariin joukkueen keskeisiä profiilipelaajia ja pistenikkareita. Vaikka kahden viime kauden kovat pelit astetta kokeneempia joukkueita vastaan ovat kasvattaneetkin joukkueen luonnetta, asetettiin tälle kaudelle tavoitteeksi maltillisesti kolme voittoa, johon viime kaudella päästiin.

Lauantaina kauden ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui isokyröläinen FBC Remix. Edelliskausien haamut verkkaisesta pelin aloituksesta kummittelivat edelleen Kaustisen yllä, sillä ensimmäisen erän jälkeen numerot olivat 1-4 vastustajalle, eikä takaa-ajoa saatu kunnolla käyntiin toisessakaan erässä. Viimeiseen erään selkäranka kuitenkin oikeni, ja KP-V nappasi johtoaseman Eemeli Lyytikäisen ja Aaro Saaren iskiessä kaksi maalia per nuppi. Lopulta KP-V latoi päätöserässä Remixin verkkoon komeat kuusi maalia ottaen ottelun täysin hallintaansa, ja 9-6 -voitto oli pelitapahtumiin nähden täysin ansaittu!

Toiseen peliin vastaan asettui SB Kauhajoki. Ottelu eteni pitkään 0-0 -tilanteessa, kunnes Aleksi Lehtorinne luikerteli Kauhajoen puolustukselta karkuun pakottaen vastustajan rangaistuslaukauksen arvoiseen rikkeeseen. Nuorukainen asettui itse vetämään rankkaria ja toimitti sen varmasti verkkoon! Loppuerässä nähtiin vielä yhteensä neljä maalia lisää KP-V:n vetäytyessä erätauolle 3-2 -johtoasemassa. Tämän jälkeen kauhajokiset eivät enää juurikaan päässeet KP-V:n johtoasemaa uhkaamaan, ja Kaustinen meni menojaan huristellen 10-4 -voittoon. Onnistumisia saatiin laajalla rintamalla, ja oma pää saatiin tilkittyä riittävän ahtaaksi.

Jo mainittujen lisäksi päivän onnistujista voidaan nostaa esiin kolme maalia iskeneet laiturit Peik Peltola ja Kosti Järvelä, sekä puolustuksesta näyttäviä nousuja vaihdosta toiseen tehnyt Akseli Lyytikäinen, joka keräsi yhteensä kolme syöttöpistettä. Sarjan kakkospaikalla majaileva KP-V lähtee metsästämään lisäpisteitä kahden viikon päästä Isokyröstä.