Mitalisadetta Kansallisen Trapin AM-kilpailuista
HaulikkoJulkaistu: 22.05.2024 14.32

Kaustisella järjestettiin kansallisen trapin aluemestaruuskilpailut 18.5. lauantaina. Kisat käytiin kauniissa auringonpaisteessa, mutta tuuli aiheutti omat haasteensa arvioitaessa kiekon lentoratoja. Ensimmäiset kierrokset menivätkin kaikilta hieman alakanttiin, mutta jatkokierroksilla päästiin pikku hiljaa osumien makuun. Lyhyestä virsi kaunis eli kuvien kera tulossadon kerrontaa.

Y16 sarjan ylivoimainen ykkönen, KP-V:n edustaja, valtakunnallisen haulikon tehoryhmän jäsen, Aaro Peltoniemi (57/100).

M20 sarjan voittaja Kaustisen Pohjan-Veikkoja edustava Hugo Blomqvist (65/100), valmentajansa Timo Vapolan onniteltavana. Toiseksi sijoittui RMY:n Joonas Heikkineimi (61/100)

N20 sarjan voittaja, kansikuvassakin esiintynyt Nea Tastula (65). Nean voittotulos oli myös uusi alue-ennätys 💪

Naisten sarjassa eniten kiekkoja rikkoi HC Häjyt-seurasta Marjo Uusitalo (77/100), toiseksi sijoittui KP-V:n Lotta Seppinen (65/100) ja kolmanneksi HC Häjyistä Merja Korhonen (63/100)

N50-sarjan vei nimiinsä Nivalan Urheilijoiden Anne Tölli (78/100)

Miesten sarjan ykkönen oli, kuten useina vuosina aiemminkin, RMY:n Timo Nissilä (91/100). Toiseksi sijoittui IMS:n Harri Pirilä (79/100) ja kolmanneksi Kannuksen Ampujien Ari Heikkiniemi (76/100). Kaustisen Pohjan-Veikkojen Kalle Vapola oli kisan viides tuloksella 67/100. Kallen tulos parani hienosti loppua kohden eli pikku hiljaa kohti kansllista kärkeä...

M50 sarjan voitto jäi järjestävälle seuralle, kun eniten savikiekkoja ampui Perhon lahja KP-V:n ammunnalle Marko Honkonen (80/100). Toiseksi sijoittui para-ampujien MM-kisoihin keskiviikkona matkustava Juha Myllymäki (77/100). TSEMPPIÄ JUHALLE KISAMATKALLE 💪💪. Kolmanneksi tässä tasaisessa sarjassa sijoittui JSF:n Roger Sundström (75/100)

Y60 sarjan voittoon ampui RMY:n Timo Polvi (84/100), toiseksi parhaiten osui IMS:n Ari Ojala (76/100) ja kolmanneksi Kimmo Yli-Jaskari YMS:tä (71/100). Kuva viime vuodelta kuvaajan tässä kohtaa nukahtaessa, mutta samat miehet samassa järjestyksessä silloinkin podiumilla 😉. Pohjan-Veikkojen edustaja, Reijo Luomala, oli kisan viides tuloksella 61/100

M70 sarjan vei JMS:n Veli Ala-Honkola (78/100) ennen RMY:n Kari Polvea. Kisan kolmanneksi sijoittui KP-V:n Erkki Kaustinen (61/100)

M75 ykkönen oli Matti Honkaharju Ruotsalon Mestästys Yhdistyksestä (71/100). Toiseksi tässä sarjassa tuli Kaustisen oma poika Risto Paavola (51/100).

Ikäkausisarjan loppupäästä eli M80-sarjan voittoon ampui Reino Kriikkula ja seura JMS. Tulos 74/100 oli kova ja olisi riittänyt palkinnoille myös nuorempien sarjoissa.

Joukkuekilpailuista N20 sarjan voittoon ampui KP-V:n nuorisokaarti, eli Hugo Blomqvist, Aaro Peltoniemi ja Nea Tastula.

Yleisen sarjan joukkuekisan vei nimiinsä RMY. Tässä kisassa kolmanneksi sijoittui KP-V joukkueella Lotta Seppinen, Juha Myllymäki ja Marko Honkonen.

Naisten sarjan joukuekilpailun voiton vei Kurikasta HC Häjyt.

Y50 sarjan voittoon amupui Kaustisen joukkue, Risto Paavola, Erkki Kaustinen ja Reijo Luomala.

Kisat onnistuivat järjestelyiltään hienosti, ampujia oli 36 ja katsojia kävi paikan päällä kaffittelemassa noin parisen kymmentä henkilöä. Ammunta on parasta paikan päällä kun melu on jäätävä ja korvien tärykalvot väpäjävät...

Para Trapin MM-kisat siis järjestetään Granadassa, jossa myös Juha Myllymäki tavoittelee jälleen kovaa tulosta kovien kilpakumppanien joukossa. Josko se tänä vuonna olisi Juhan vuoro pokata se kultainen mitali. Sitä voitte seurata seuran face-sivuilla jaettavista linkeistä. Juhan aloittaa kisat 3.6 ja 4.6 ammutaan toisen päivän sarjat ja klo 14.00 paikallista aikaa finaali, johon pääsee 6 parasta peruskilpailun ampujaa.

Automaatti Trapin aluemestaruuskilpailut järjestetään 8.6. Kruupakan ampumaradalla, joten sinne sitten kaffittelemaan ja ihmettelemään Olympiatrapin työmaata, joka alkaa olemaan jo melko mukavassa vauhdissa sekin. Kiitos tiiviin talkooporukan 💪