Menestystä ilmapistoolin SM-kisoista
Julkaistu: 05.04.2022 13.23

Menestystä ilmapistoolin SM-kisoista

KP-V:n ilmapistooliampujat saavuttivat viikonloppuna 5 SM-mitalia.

Kisat alkoivat menestyksekkäästi heti perjantaina.

KP-V:n Ari Äijö ampui kaksi kultamitalia, P2M50 ja P1M luokassa. P2M50 luokan voittotulos (205) oli samalla uusi SE-tulos. P1M-luokan voittotulos oli sekin hieno 325 ja uupuu vain 13 pistettä Arin nimissä olevasta SE-tuloksesta.

Ari Äijön ase tarkastuksessa kisan jälkeen

Kaustislaisten osalta kisat jatkuivat sunnuntaina, jolloin ammuttiin ikäkausisarjat pistoolin osalta.

N16 sarjassa Minka-Maria Puumala voitti kultaa uudella ennätystuloksellaan 351. M16 sarjan voittoon ampui KokMas:in ampuja Otso-Aadolf Ahokangas, samalla tuloksella Minkan kanssa (napakympit meni Minkalle 4-1 😉 ). M16 sarjan pronssille ampui Peetu Puumala, jonka avaussarja meni hieman penkin alle ja taistelu kirkkaammasta mitalista siirtyi seuraavaan vuoteen. Kisan kakkonen oli Mikkelin ampujien Joona Krivetz.

vas. Joona, Otso-Aadolf ja Peetu

Pronssi- ja kultamitalistit

N20 ja M20 sarjoissa Minka-Maria ja Peetu olivat hakemassa kokemusta finaaliammunnoista. Tässä sarjassa ammutaan ensin peruskilpailu 60 ls ja sen jälkeen finaalit 10 ls ja sitten 2 x yksittäisiä laukauksia, jonka jälkeen aina ”heikoin” putoaa leikistä pois. Minka-Maria otti tässä sarjassa SM-pronssia ja kiusasi pitkään hopealle tullutta KokMas:in edustajaa Vilja-Alina Ahokangasta, joka muuten nykyään on Kaustislainen 😉. N20 kilpailun voitti suvereenisti IMAS:in Ella Hakala. M20-sarjassa Peetu Puumala ylsi hienosti sijalle 6.

vas. Vilja-Alina, Ella ja Minka-Maria

M20 sarjan mitalistit ja finaalin muut menestyjät

Kokonaisuudessaan kilpailut onnistuivat hienosti, ja antoi myös lisämotivaatiota harjoitteluun hieman lyhyehkön kilpailukauden jälkeen..

Pari-SM kilpailut ammuttiin Härmässä 6.3.Tähän kisaan oli Y20-sarjaan KP-V:ltä lähettää Puumalan sisarukset. Syksyllä ammutun edellisen pari-SM kilpailun sijoitusta lähdettiin parantamaan, mutta siihen ei vielä pystytty. Tuloksena oli kuitenkin SM-pronssi heti Raaseporin ampujien ja KokMas:in jälkeen. Kaikki pari-SM mitalistit kuuluvat valtakunnalliseen pistooliampujien tehoryhmään eli kyllä valmentajat ovat jotain tehneet oikein, ainakin ryhmän valinnoissa ;)

Myös kultahippuikäiset ovat kulkeneet kevään aikana järjestetyissä kisoissa.

Järvelän serkukset Lauri ja Frans ovat ahkerasti kilpailleet kevään aikana. Lauri on päässyt tasaiseen tahtiin ja napsinut voittoja hyvillä tuloksilla Lehtimäen, Kokkolan ja Alavuden kisoista. Hyvää tulosta ja nousevalla tulostahdilla on ollut liikkeellä myös Frans Järvelä. Pojat ovat harjoitelleet ahkerasti vaarinsa Seppo S Järvelän silmien alla. Myös Joose Puumala on harjoitellut ahkerasti, mutta kilpaillut hieman harvemmin. Tulostaso on hänelläkin ollut kohtuullinen, joten Veikoilta on kova kolmikko lähettää kultahippufinaaleihin vapun aattona, jotka järjestetään Härmässä. Näihin kisoihin pääsee osallistumaan myös vielä Minka-Maria Puumala. Jännitystä on siis odotettavissa aivan kesän kynnykselle asti..

Alla SM-kisojen tulossatoa...

IP-M16+40ls.pdf
IP-M20+60ls.pdf
IP-N16+40ls.pdf
IP-N20+Finaali.pdf
Perjantain tulokset kootusti.pdf

Kaustisen Pohjan-Veikot ry. 
0178984-0
Urheilutie 10, 69600 Kaustinen
040 522 8977, veikot@kp-v.fi


Toimisto avoinna:
Ma - Ke 10 - 16
To 12 - 18
(poikkeavat aukioloajat Facebook)