Minka-Maria Puumala valittiin vuoden 2022 kultahippuampujaksi
Julkaistu: 02.11.2022 15.04

Minka-Maria Puumala valittiin vuoden 2022 kultahippuampujaksi

Vuoden 2022 kultahippuampuja palkittiin Grande Finale-gaalassa Lohjan Kisakalliossa lauantaina 29.10.

Valinta osui tänä vuonna seuramme ilmapistooliampujaan Minka-Maria Puumalaan.

Valintaperustelujen mukaan ”aina iloinen ja valoisa Minka-Maria tuo ilmapistooliradalle iloa jo pelkällä läsnäolollaan”.

– Minka-Marialla on positiivinen, muttei liian vakava asenne lajia kohtaan. Hän on ollut jo pienestä pitäen mukana kultahippuammunnassa ja ”viimeisenä” hippuvuotenaan voitti sen odotetun ja halutun palkinnon eli ilmapistoolin Kultahippufinaalivoiton VT14-sarjassa.

Puumala valittiin myös pistooliampujien tehoryhmään. Hänen aktiivisuudestaan kertoo myös osallistuminen yläkoululeirille lajinaan ammunta.

– Ampumaharrastus on tuonut minulle paljon kavereita, ja se on ollut minulle tosi tärkeä laji nuoresta pitäen, Puumala sanaili palkintotilaisuudessa Juha-Matti Holopaisen haastattelussa

.Tilaisuudessa jaettiin myös stipendejä vuoden aikana ansioituneille ja menestyneille ampujille. Tällaisen stipendin yhtenä saajana oli seuramme ammunnan keulakuva ja kestomenestyjä kansainväliselläkin areenoilla haulikkoampuja Juha Myllymäki. Juhan kausi jatkuu para-trapin MM-kisoilla Al Ainissa 9.-10.11.


Juhlassa mukana myös velipoika Peetu sekä tehoryhmän valmentaja Juhani Forsman